Apple versoepelt regels: dit mag vanaf nu in de App Store

© Apple

Apple versoepelt regels: dit mag vanaf nu in de App Store
6 april om 18:00

Apple heeft vrijdag de regels voor de App Store versoepeld om te voldoen aan nieuwe Europese wetgeving. Vanaf nu is het onder meer mogelijk om game-emulators te downloaden.

Tot nu toe liet Apple geen game-emulators toe in zijn App Store. Sinds vrijdag mag dat wel. Dat blijkt uit de webpagina waarop de richtlijnen van de appwinkel staan. Daar is een nieuwe sectie verschenen, waarin Apple zegt dat emulators op de App Store mogen. De nieuwe regel is wereldwijd van toepassing.

Ontwikkelaars zijn nog altijd verplicht om de wetgeving te respecteren. Dat impliceert dat emulators eigenlijk enkel kunnen worden uitgegeven door de bedrijven die de rechten bezitten van de oorspronkelijke console of games, dus niet door derde partijen.

Regels voor muziekapps versoepeld

In de Europese Unie is het nu ook mogelijk voor muziekapps om te linken naar externe websites. Ze kunnen nu bijvoorbeeld doorverwijzen naar een externe pagina waarop klanten content of abonnementen kunnen kopen. 

Deze regel is er gekomen nadat de EU Apple op de vingers had getikt. De EU beweerde dat Apple zijn machtspositie misbruikte om de concurrentie uit te schakelen. Het bedrijf uit Cupertino kreeg van de Europese Commissie vorige maand een boete van 1,8 miljard euro voor het vermeende machtsmisbruik.

Meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.