© Pexels

Nieuw scherm van iPhone 16 bezorgt Apple-leveranciers hoofdpijn

Nieuw scherm van iPhone 16 bezorgt Apple-leveranciers hoofdpijn

4 april - 20:12 Laatste update: 20:29

Apple wil dat de schermranden van de iPhone 16 nog dunner worden, maar er is één probleem. Het is de leveranciers, waaronder de schermtakken van LG en Samsung, nog altijd niet gelukt om een OLED-scherm te maken dat aan de eisen voldoet.

Dit komt doordat de technologie achter het dunner maken van de schermranden behoorlijk ingewikkeld is. Het maken van het scherm wordt namelijk nog meer dan anders een precisiewerkje, omdat de elektronica onder de schermranden nog dichter op elkaar komt te zitten.

Ook wordt de productie lastiger doordat er een aantal draadjes onderaan het scherm omlaag gebogen moeten worden om een dunne rand te krijgen. Eerder ging bovendien al het gerucht rond dat oververhitting een probleem zou zijn als de onderste schermrand nog dunner wordt.

Volgens de Koreaanse nieuwssite The Elec worstelen grote Apple-leveranciers, waaronder LG Display en Samsung Display, nog met de nieuwe schermtechnologie. "Geen enkel bedrijf heeft de iPhone OLED-productiesnelheid gestabiliseerd op het niveau dat Apple verwacht." De iPhone 16 wordt pas in september verwacht, maar de massaprodutie van nieuwe iPhones begint meestal al in juni of juli.

Camera-veranderingen

Er is de afgelopen tijd al meer uitgelekt over de nieuwe iPhone 16-modellen. Eerder schreven we al over de nieuwe Capture-knop die op de iPhone 16 zal verschijnen. Daarmee zou je bijvoorbeeld foto’s kunnen maken met de camera’s van de iPhone, die dit jaar verticaal worden ingedeeld

Grotere schermen iPhone 16 Pro

Bovendien lekte al uit dat de nieuwe Pro-modellen groter worden. Zo doken vandaag via Sonny Dickson nieuwe dummy's op van de vermeende iPhone 16's. De iPhone 16 Pro en Pro Max zouden schermen van 6,3 en 6,9 inch krijgen, in plaats van 6,1 en 6,7 inch.

Op de foto's zie je ook dat alle iPhone 16-modellen de actieknop krijgen, terwijl die bij de iPhone 15 alleen op de Pro-modellen zit. 

Lees meer over Apple, of mis niets en abonneer je op onze nieuwsbrief.