©Nintendo

Online gamen kan vanaf dinsdag 9 april niet meer op Wii U en Nintendo 3DS

Online gamen kan vanaf dinsdag 9 april niet meer op Wii U en Nintendo 3DS

7 april om 23:29

De eshops van Nintendo-console Wii U en handheld 3DS waren al even gesloten, maar nu worden alle online diensten van beide game-apparaten offline gehaald. Nintendo trekt de stekker eruit vanaf aanstaande dinsdag 9 april en dat betekent het volgende.

De game-apparaten van Nintendo kunnen nog wel worden gebruikt, maar je kunt er dus niet meer online mee gamen. Het betekent dat bijvoorbeeld leaderboards (scoreborden), online spelen en datadistributie niet meer mogelijk zijn. Je kunt dus spellen als Professor Layton of The Legend of Zelda: Breath of the Wild blijven spelen, maar games die je online tegen anderen speelt of die bijhouden wie op de wereld de beste is in het spel: dat is voorbij.

Diensten offline

Er zijn wel twee uitzonderingen en die komen in de vorm van Pokémon Bank en Pokémon Transporter: dit zijn wel online diensten maar die werken net even anders en kunnen daarom gewoon online blijven. Mocht je spellen hebben gekocht in de eShop, dan kun je die spellen nog wel downloaden, maar het is niet bekend tot wanneer dit nog kan. 

Hierover verwachten we als het zover is een officiële aankondiging van Nintendo: het gaat namelijk om veel spellen waaraan gamers veel geld hebben uitgegeven. Vooralsnog zijn die dus veilig, op de online mogelijkheden na (iets wat ook vorig jaar al door Nintendo werd aangekondigd). 

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS verscheen in 2011 en is een handheld met twee schermen en de mogelijkheid om een kijkdoos-achtig 3D-effect te geven in een game. Wii U verscheen in november 2012. Van 3DS werden er een kleine 76 miljoen verkocht: van Wii U 13,5 miljoen. De huidige console van Nintendo, Switch, is als console-handheldhybride de opvolger van beide game-apparaten.

Lees meer over games en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over:

Deel via