Goedkoop! Deze AI-wearable kost maar 59 euro

HeyTap.tech

Goedkoop! Deze AI-wearable kost maar 59 euro
8 april om 15:33

Kunstmatige intelligentie brengt ons naast nieuwe software ook nieuwe gadgets. De Humane AI Pin en de Rabbit R1 zijn nu al te koop. Binnenkort zal daar ook de wearable van Tap bijkomen. Deze heeft één ding wat die andere gadgets niet hebben en dat is een lage prijs.

Het bedrijf mnd uit New York werkt aan een nieuwe AI Wearable. Op de website claimen ze dat deze een zeer lage prijs zal krijgen. Wanneer de Tap op de markt zal komen zal hij maar 59 euro kosten. Wat kun je daar allemaal voor verwachten?

Dit kan de AI-wearable van 59 euro allemaal

Wanneer je de Tap voor het eerst ziet, dan weet je gelijk waar de lage prijs vandaan komt. De gadget heeft geen display, geen camera, ziet er redelijk gewoontjes uit en is ontzettend klein. 

Het apparaat is maar 4,5 centimeter hoog, 2 centimeter breed en 2 centimeter dik en weegt 42 gram. Aan de achterzijde zien we een eenvoudige clip waarmee je de Tap aan je kleding kunt bevestigen. Aan de bovenzijde zien we een speaker, aan de voorzijde een microfoon met daaronder een schakelaar. Het apparaat aan- en uitzetten doe je aan de zijkant met een knop en opladen gaat via USB C. De accu gaat volgens de website bij gebruik 17 uur mee en de Tap kan een maand op standby blijven staan. Moet je hem opladen dan is dat met de USB C aansluiting in een uur klaar.

Wat software betreft zul je straks de keuze hebben uit vier diensten om de resultaten voor je te genereren. Volgens de website zijn dat ChatGPT 3,5 en 4, Claude, Bing Websearch en Gemini Pro. Via de app Operator, die nog in ontwikkeling is, kun je de AI service die je wil gebruiken activeren. 

Hoe gebruik je de Tap?

De website van Tap geeft nog niet heel veel informatie. Vermoedelijk activeer je de gadget via de knop aan de voorkant. De microfoon daarboven vangt je vraag op en de speaker zal je de resultaten voorlezen. Het apparaat is ook voorzien van bluetooth dus je zal hem ook kunnen connecten aan een headset of speaker. Waarschijnlijk zal de app ook het een en ander voor je kunnen doen door bijvoorbeeld je zoekopdrachten bij te houden.

De eerste lichting van de Tap zal maar 100 stuks groot zijn, dus wanneer je hem wil hebben dan zul je er snel bij moeten zijn.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.