iPhone-ontwerper Jony Ive werkt samen met Sam Altman aan AI-gadget

© Creative Commons

iPhone-ontwerper Jony Ive werkt samen met Sam Altman aan AI-gadget
7 april om 13:00

Jony Ive, voormalig hoofd van design bij Apple en bekend als onder meer de ontwerper van de eerste iPhone, slaat de handen ineen met OpenAI-topman Sam Altman. De twee willen een AI-gadget voor persoonlijk gebruik op de markt brengen.

Er is nog niet veel bekend over het project. Volgens techsite The Information zal het apparaat niet op een smartphone lijken. Wel is duidelijk dat het om een serieuze onderneming gaat. Ive en Altman zouden volgens The Information zo’n miljard dollar aan investeringen zoeken voor de ontwikkeling van een bedrijf.

Het is mogelijk dat OpenAI straks een deel van de nieuwe onderneming bezit. Ive en Altman zoeken verder ook extern kapitaal. Potentiële investeerders zijn onder andere de Japanse multinational SoftBank, OpenAI-investeerder Thrive Capital en Emerson Collective, een investeringsfirma die werd opgericht door Laurene Powell Jobs, de weduwe van Steve Jobs. 

Concurrent van Humane?

Dit is niet het eerste AI-apparaat waarin Altman investeert. De OpenAI-ceo stak in het verleden al geld in het bedrijf Humane, ook opgericht door voormalige Apple-topmensen. Humane kwam eind vorig jaar in het nieuws met zijn AI Pin, een schermloos AI-apparaat dat de smartphone moet vervangen.

Tot 2019 was Jony Ive hoofdontwerper bij Apple, onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van iPhones, iPads en Apple Watches. Na zijn vertrek richtte hij designbureau LoveFrom op, waar hij nu werkt voor bedrijven zoals Airbnb en Ferrari. Er doen al langer geruchten de ronde dat Ive betrokken zou zijn bij een project om AI-hardware te maken met Altman. Tot nu toe was er echter geen bevestiging. 

Lees meer over AI en mis niets met onze nieuwsbrief