'Eén iPhone 16-model krijgt geen grotere maar een kleinere batterij'

©Apple

'Eén iPhone 16-model krijgt geen grotere maar een kleinere batterij'
8 april om 21:49

Aan de lopende band lekken nieuwe details uit over de iPhone 16. Veel daarvan is vooral goed nieuws, zoals een veranderd ontwerp en verbeterde onderdelen. Maar op één gebied zou de iPhone 16 Plus een stap achteruit zijn ten opzichte van de iPhone 15 Plus.

Er is al veel uitgelekt over de nieuwe iPhone 16-toestellen die dit najaar op de markt komen, bijvoorbeeld over de nieuwe schermen en de camera's. Op het Chinese platform Weibo heeft de leaker met de naam 'OvO Baby Sauce OvO' nu de verschillende batterijgroottes gepubliceerd voor alle vier modellen van de iPhone 16. Volgens deze bron zullen de iPhone 16's deze batterij-capaciteiten hebben:

iPhone 16: 3.561 mAh
iPhone 16 Plus: 4.006 mAh
iPhone 16 Pro: 3.355 mAh
iPhone 16 Pro Max: 4.676 mAh

Ter vergelijking

Op het eerste gezicht zal je het misschien niet opvallen, tenzij je zeer goed op de hoogte bent, maar het komt erop neer dat de batterij van ieder nieuw model twee tot zes procent verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger. Behalve de iPhone 16 Plus, die een vermindering van maar liefst 8,6 procent heeft vergeleken met de iPhone 15 Plus. Een behoorlijk verschil, maar de mogelijke reden hiervoor is niet bekend.

Afwachten

Zoals geldt voor alle lekken, is het onbevestigd totdat Apple de iPhone 16 daadwerkelijk aankondigt. Alles kan dus nog veranderen, maar als Apple wel degelijk van plan is om de iPhone 16 Plus met deze batterijduur te lanceren, zal dat voor sommige potentiële kopers wellicht een reden zijn om nog eens na te denken. Door verbeteringen in de hardware hoeft de batterijduur van de iPhone 16 Plus ook met een kleinere batterijcapaciteit in de praktijk niet korter te zijn.

Lees meer nieuws over de iPhone 16 en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.