©Sennheiser/Teufel

Nieuwe oordoppen van Sennheiser meten je hartslag

Nieuwe oordoppen van Sennheiser meten je hartslag

9 april om 15:26
Laatste update: 9 april om 19:41

Het is vandaag nieuwe oordopjesdag. Na de Fairbuds van Fairphone onthullen ook Sennheiser en Teufel vandaag nieuwe oordoppen. Sennheiser gooit het op fitness, terwijl Teufel gaat voor betaalbaar met veel accuduur.

We zien wel vaker sportoordoppen voorbij komen, maar die zijn dan vooral gericht op waterdichtheid, omdat je zo zweet. Of die open ear zijn, zodat je je omgeving hoort tijdens het hardlopen. Sennheiser doet het anders, en heeft sensoren in de Momentum Sport-oordoppen gebouwd.

De sensoren meten de hartslag en lichaamstemperatuur. En ze beloven betrouwbaar te zijn, want ze zijn ontwikkeld in samenwerking met Polar: gespecialiseerd in zulke sportsensoren. De lichaamstemperatuur wordt gemeten met een nauwkeurigheid van zo'n 0,3 graden Celsius. De hartslagmeter heeft een bereik van van 30 tot 220 slagen per minuut. De data kunnen worden gedeeld met diensten als Apple Watch/Health, Garmin Watch/Connect, Strava, Peloton en meer.

Bediening voor tijdens het sporten

Ook bij de bediening van de Sennheiser-doppen is aan sport gedacht. Je hoeft niet op de dopjes zelf te tikken voor volgend nummer, maar je tikt gewoon op je wang. Dat werkt zelfs met handschoenen aan, en zo blijven de dopjes tenminste gewoon goed in je oren zitten. Daar zitten ze best stevig, want de doppen zijn voorzien van rubberen vleugeltjes.

Dan de audio: er is een aanpasbare transparantie-modus, antiwind-modus en adaptive noise cancelling. De Momentum Sport-oordopjes gaan tot zes uur mee op één laadbeurt in het doosje. Met dat doosje erbij komt de totale accuduur op zo'n 24 uur. De Momentum Sport is vanaf vandaag beschikbaar en heeft kost 329 euro. De doppen zijn er in Polar Black, Burned Olive en Metallic Graphite.

Teufel biedt veel voor weinig

De nieuwste Real Blue TWS 3 dan: active noise cancellation, transparantiemodus en dat met drie microfoons per dopje. Dat is heel aardig voor dit prijssegment en moet ervoor zorgen dat de functies beter werken.

Als de ANC-functie is ingeschakeld, houden de dopjes het zes uur vol. Zonder ANC komt dat op negen uur. De totale accuduur komt op 21 uur met ANC, zonder noise cancellation is dat volgens Teufel zelfs 37 uur. De dopjes zijn IPX4-spatwaterdicht.

De muziek wordt verzorgd door lineaire HD-drivers met een groot membraan van 12 mm voor een brede frequentierespons, nauwkeurige reproductie van hoge tonen, warme middentonen en een krachtig basfundament tot 10 Hz.

De Teufel Real Blue TWS 3-dopjes zijn vanaf vandaag te koop in de kleuren Night Black, Pure White, Steel Blue en Misty Green voor een prijs van 149,99 euro.

Meer oordoppen en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.