TikTok doet een Metaatje en komt met kloon van Instagram

©TikTok

TikTok doet een Metaatje en komt met kloon van Instagram
10 april om 16:43

De rollen zijn even omgedraaid. We zijn gewend dat Meta alles bij elkaar ‘jat’ maar TikTok is er ook niet vies van. Binnenkort zal er een directe concurrent voor Instagram gelanceerd worden door TikTok.

TikTok is snel een toonaangevend bedrijf geworden in social media. Het is het grote voorbeeld hoe je snel veel gebruikers binnen haalt. We zien dan ook dat apps als Instagram zaken overnemen om mee te liften op het succes. Toch is TikTok niet blind voor de rest van de wereld en kijkt het goed om zich heen.

TikTok Notes is alleen voor foto’s

Op Reddit melden enkele gebruikers dat ze een pop-up in de app van TikTok krijgen met de mededeling dat hun foto ook in de TikTok Notes gedeeld zal worden. Wanneer een gebruiker dat niet wil kan deze in dezelfde pop-up de toestemming terugtrekken.

Op de URL notes.tiktok.com zien we een placeholder waaruit blijkt dat je de foto’s in de nieuwe app ook van een caption kan voorzien. Verder is er geen informatie beschikbaar over TikTok Notes. Eerder was er een gerucht dat de app TikTok Photos zou gaan heten. Ook deze pagina werkt nog, maar alles wijst er op dat jij binnenkort TikTok Notes gaat gebruiken (of niet). 

TikTok laat aan Techcruch dat het “manieren onderzoekt om onze gemeenschap in staat te stellen hun creativiteit te creëren en te delen met foto’s en tekst in een speciale ruimte voor die formaten”. Het bedrijf laat niet weten wanneer de nieuwe app live zal gaan.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.