Dyson maakt van stofzuigen een spelletje en laat zien waar je nog moet zuigen

Dyson maakt van stofzuigen een spelletje en laat zien waar je nog moet zuigen

10 april om 16:02

De Rolls Royce onder de stofzuigers wil dat je nog beter gaat schoonmaken, maar maakt daar wel een spelletje van. Clean Trace is een AR-tool die laat zien waar je wel en niet gestofzuigd hebt.

Dyson heeft onderzoek gedaan en daar blijkt uit dat we minder lang stofzuigen dan we denken. Met andere woorden: we denken dat we goed schoonmaken, maar dat is niet zo. Ter verdediging van ons werk, het is ook heel moeilijk om te zien waar je wel en niet geweest bent met de zuigmond. Stof is nu eenmaal slecht waar te nemen, ook al hebben de nieuwste Dysons een speciaal stof-lasertje. Om ons daarbij te ‘helpen’ schakelt Dyson Augmented Reality in.

Clean Trace

Met Clean Trace gaat Dyson zichtbaar maken waar we wel en niet geweest zijn. Dit is een app die je op je smartphone zou kunnen gebruiken, al zien we ook wel mogelijkheden voor de Apple Vision Pro.

De app maakt een spelletje van het stofzuigen door het vloeroppervlak paars te kleuren zodra de stofzuiger daar geweest is. Zo maakt Dyson zichtbaar waar je tijdens je klus nog niet geweest bent en dat zorgt ervoor dat je huis nog schoner wordt.

Dit werkt alleen wanneer je ook je smartphone in het zicht hebt. Wanneer we het beeldmateriaal mogen geloven zul je daarvoor je smartphone op de Dyson stofzuiger kunnen bevestigen. Je zou denken dat het een verlate 1 april grap is – iets waar Dyson wel vaker last van heeft

Dyson leert van de robots

Dyson zegt veel inspiratie te hebben gehaald uit de schoonmaakpatronen van de robotstofzuigers. Deze zien namelijk wel waar ze geweest zijn en gebruiken daardoor veel efficiëntere schoonmaakpatronen. De verwachting is dat de app de mens ook deze inzichten zal verschaffen.

Clean Trace is te gebruiken met de Dyson Gen5detect en de app zal vanaf juni beschikbaar zijn.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.