Samsung heeft goed nieuws voor Nederlandse gebruikers van Galaxy AI

© Samsung

Samsung heeft goed nieuws voor Nederlandse gebruikers van Galaxy AI
10 april om 20:59
Laatste update: 10 april om 21:09

Samsung heeft aangekondigd dat Galaxy AI drie nieuwe talen ondersteunt. Later dit jaar volgt ook ondersteuning voor Nederlands.

De nieuwe talen die Galaxy AI verstaat, zijn Arabisch, Indonesisch en Russisch. In totaal kan de AI van Samsung nu zestien talen verstaan. Er komen ook drie nieuwe dialecten bij, namelijk Australisch Engels, Kantonees en Canadees Frans. De nieuwe talen worden de komende maanden uitgerold, zegt Samsung.

Later dit jaar komen er nog vier talen bij. Behalve Nederlands zal Samsung Galaxy AI ook Roemeens, Turks en Zweeds verstaan. Ook de dialecten traditioneel Chinees en Europees Portugees komen erbij. Wanneer deze talen en dialecten beschikbaar worden, is nog niet bekend.

Galaxy S24 en meer telefoons

Sinds de Samsung Galaxy S24 werd uitgebracht, zet Samsung volop in op AI. De telefoon integreert Google's Gemini AI voor verbeterde app-functionaliteiten, zoals automatische samenvattingen en geavanceerde fotobewerkingen met Imagen 2.

Met Gemini Nano kunnen gebruikers gepersonaliseerde berichten en emoji’s creëren, terwijl Circle to Search het mogelijk maakt om vragen te stellen door schermsegmenten te markeren. Galaxy AI wordt sinds maart ook uitgerold naar een aantal andere Galaxy-modellen

Live vertalen

Een van de functies die het meest verbeterd gaan worden door nieuwe talen, is de live vertaal-functie. Daarmee kan je telefoon in real-time telefoongesprekken vertalen, maar ook tekstberichten. 

Mis geen tech-nieuws, volg ons WhatsApp-kanaal of meld je aan voor onze nieuwsbrief.