DJI Avata 2 is een betere drone voor een lagere prijs

©DJI

DJI Avata 2 is een betere drone voor een lagere prijs
11 april om 16:47

DJI heeft de Avata 2 officieel gelanceerd. De drone met bijbehorende bril zijn verbeterd en een stuk goedkoper.

De DJI Avata viel op, omdat de drone werd geleverd met een bril om via de camera mee te kijken. Het is dan net alsof je zelf door de lucht vliegt. De Avata 2 bouwt daarop voort met een stapel verbeteringen.

Zo heeft de Avata 2 een grotere camerasensor (1/1.3) waardoor er meer licht wordt gevangen. De batterij gaat vier minuten langer mee, zodat je nu 23 minuten lang door de lucht kunt vliegen tot maximaal 13 kilometer ver. De Avata 2 is ook 28 gram lichter dan zijn voorganger.

Je kunt daarnaast twee keer zo lang filmen, want de drone heeft 46GB opslagruimte. Dat is genoeg voor 90 minuten aan 1080p60-video, of 45 minuten 4K60-video.

Bril en prijs

De bril is ook verbeterd, met onder andere een uur langere batterijduur en ventilatoren om condensatie weg te blazen. Ook zijn er twee extra antennes op de Goggles 3 geplaatst voor een stabiele verbinding, en camera's aan de buitenkant om de omgeving via picture-in-picture in de gaten te houden. De nieuwe RC Motion 3-controller heeft knoppen voor flips en rolls.

Leuk is dat de nieuwe drone goedkoper is dan de voorganger. Die werd namelijk voor 1429 euro op de markt gezet, terwijl de DJI Avata 2 (inclusief bril) voor 999 euro meegenomen mag worden.

Lees meer over drones, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.