© Tesla/YouTube

Verken Tesla's Gigafactory Berlijn in deze dronevideo

Verken Tesla's Gigafactory Berlijn in deze dronevideo

15 maart - 09:31

De productie bij de Tesla Gigafactory nabij Berlijn is woensdag hervat, meer dan een week nadat de links-extremistische ‘Vulkangruppe’ een grote stroomstoring veroorzaakte die de productie platlegde. Tesla plaatste voor de gelegenheid een filmpje online, waarin de fabriek in detail wordt verkend door een drone.

Het is de tweede keer dat Tesla een dronevideo filmt in de Gigafactory bij Berlijn. De dronevideo biedt een gedetailleerd overzicht van de verschillende fasen van het productieproces in de fabriek. Bijna alle fasen van het productieproces worden vastgelegd, van het gieten, stampen en verven tot de assemblage. 

De gietfase omvat het vormen van de ruwe componenten van het voertuig, waarbij gesmolten metaal in mallen wordt gegoten om de basisstructuren te creëren. Bij deze stap zie je nog wat mensen, maar de volgende stap, het stampen, gebeurt grotendeels geautomatiseerd. Tijdens die fase worden metalen platen gevormd en gesneden door robotarmen. 

Van ruwe materialen naar volledig afgewerkte Model Y’s

Na deze processen worden de onderdelen voorbereid op het verven. De drone toont dit van heel dichtbij, door onder en tussen robots en half afgewerkte auto’s te vliegen. Daar tussenin wordt het plastic vormgeven getoond, waarbij kunststof onderdelen op een automatische productielijn worden geproduceerd. Ten slotte wordt de assemblage getoond, waar alle onderdelen van het voertuig worden samengevoegd tot het uiteindelijke product.

Tijdens dit hele proces wordt de transformatie van ruwe materialen naar een volledig geassembleerde auto, in dit geval de Model Y, vastgelegd. De kijker ziet hoe de verschillende onderdelen samenkomen en langzaam de herkenbare vorm van het eindproduct aannemen. Uiteindelijk rollen voltooide Model Y’s aan het einde van de video van de productielijn, glanzend en klaar om de weg op te gaan, het resultaat van een samenwerking tussen mens en machine.

Bekijk de nieuwe dronevideo van Tesla hier:

Meer over elektrische voertuigen, en mis niets met onze nieuwsbrief.