Monarch krijgt tweede seizoen en Apple werkt aan meer Godzilla-series, en andere scifi

©Apple TV+

Monarch krijgt tweede seizoen en Apple werkt aan meer Godzilla-series, en andere s
12 april om 11:49

Apple TV+ blijft zijn aanbod scifi-series mar ophogen. Monarch: Legacy of Monsters krijgt een tweede seizoen en er komen meer Apple-series in het Godzilla-universum. En ook daar buiten groeit het scifi-aanbod op Apple TV+.

Monarch was een van de verrassingen op Apple TV+, eind vorig jaar. De serie draait om de oprichting van Monarch, de geheime organisatie die onderzoek doet naar Godzilla en alle andere mega-monsters die vanaf de eerste atoomtest plotseling de aarde bedreigen. Het eerste seizoen had een enorme cliffhanger, en dus is het goed nieuws dat er een tweede seizoen komt.

Over de cast is nog niks bekend, maar het is aannemelijk dat vader en zoon Kurt en Wyatt Russell terugkeren: ze spelen hetzelfde hoofdpersonage in twee verschillende tijdperiodes. En er komen meer series naar Apple TV+ die zich afspelen in het 'Monsterverse', het universum van Godzilla, King Kong en andere giganten. Het gaat om 'meerdere spin-off series', maar verdere details ontbreken nog.

Nog meer scifi: man kidnapt zichzelf

Apple TV+ kondigde nog meer scifi aan, met de nieuwe serie Dark Matter. De serie gaat over alternatieve universums en vertelt over een man die zichzelf kidnapt. Hoofdrollen zijn voor Joel Edgerton (Owen Lars in Star Wars) en Jennifer Connelly. Dark Mtter krijgt negen afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Blake Crouch. De serie is al vanaf 8 mei te zien op Apple TV+.

Dark Matter komt dan bovenop een opmerkelijke hoeveelheid scifi-series. Apple TV+ kwam afgelopen jaar alleen al met onder meer Constellation, het vierde seizoen van For All Mankind, de tweede seizoenen van Foundation en Invasion en dus Monarch. Ook het geprezen Severance is te zien op Apple TV+, en onlangs werd ook een serie rond scifi-klassieker Neuromancer door Apple aangekondigd. Er zit daar duidelijk een enorme liefhebber aan de knoppen.

Meer Apple TV+ en mis niets met onze Bright-app.