©Bright

Lynk & Co maakt zijn auto-abonnement wéér duurder

Lynk & Co maakt zijn auto-abonnement wéér duurder

12 april om 18:51
Laatste update: 12 april om 19:21

Voor een maandabonnement op de plug-in hybride Lynk & Co 01 betaalde je twee jaar geleden nog 500 euro. Na de zoveelste prijsverhoging, de derde in een jaar tijd, wordt dat 679 euro per maand.

Lynk & Co is een van de bekendste mobiliteitsdiensten in Nederland en biedt een alternatief voor private lease en een deelauto. Bij Lynk & Co heb je een maandabonnement, dat je elke maand kunt opzeggen. Maar je mag de auto ook doorverhuren. Anderen betalen jou als abonnementhouder dan via de app van het bedrijf.

Er rijden inmiddels enkele duizenden plug-in hybrides van het model Lynk & Co 01 rond in Nederland. De plug-in hybride heeft een elektrische actieradius van 75 kilometer. Het bedrijf, net als Volvo en Polestar onderdeel van Geely, verhoogt nu opnieuw de abonnementsprijzen in Nederland. In maart betaalde je maandelijks nog 650 euro, maar dat is nu 679 euro per maand geworden.

Volgend jaar nog duurder door de MRB

De tarieven van Lynk & Co verschillen overigens sterk per land. In sommige andere Europese landen kost het Lynk & Co-abonnement momenteel nog 600 euro per maand. Maar in België is het duurder dan hier: maandelijks 699 euro.

De maandprijs zal in Nederland volgend jaar verder stijgen, door de veranderingen in de Motorrijtuigenbelasting (MRB). Daardoor komt er volgens een berekening van Autoblog nog eens 60 euro per maand bij. 

Lees meer nieuws over auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.