©Hama

Deze nieuwe slimme led-strip voor binnen én buiten heeft geen hub nodig

Deze nieuwe slimme led-strip voor binnen én buiten heeft geen hub nodig

12 april om 23:05

Fabrikant Hama komt met een nieuwe slimme led-strip die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. De lichtslang biedt verschillende kleuren en effecten voor je smart home-setup, maar bovenal: hij heeft geen aparte hub nodig.

De nieuwe led-strip is vijf meter lang, spatwaterdicht en kan in allerlei vormen en hoeken gewrongen worden. Met de Smart Home-app van Hama kun je de kleur aanpassen en effecten zoals synchronisatie met muziek of games instellen. Daarnaast kun je ook nog stembediening gebruiken met behulp van Amazon Alexa of Google Assistant.

De led-strip is via de Duitse webshop van Hama al te koop voor 89 euro. In de Nederlandse webwinkel wordt hij al vermeld voor 93 euro, maar bestellen is op het moment van schrijven nog niet mogelijk. Wanneer de lichtslang precies uitkomt in Nederland, is nog niet bekend.

16 miljoen tinten

Hoeveel led-lampen de strip precies bevat is nog niet bekend. Ze gaan in ieder geval 25.000 uur mee en er zijn in totaal 16 miljoen tinten en effecten beschikbaar. Een daarvan is in ieder geval een zonsondergangscene, die van kleur verandert naarmate de tijd verstrijkt.

Om de strip in te stellen is geen hub nodig: de lamp werkt via je eigen wifi-netwerk. 

Meer over smart home

Kijk ook ons overzicht van de beste slimme verlichting.

Lees meer smart home-nieuws en mis niets met onze nieuwsbrief.