©IKEA

IKEA bedient de huiskamer-gamer met gaming-stoelen en fauteuils

15 april om 15:56

Gamers zijn een apart slag volk, als we de bedrijven mogen geloven die zich op games richten. IKEA doet dat ook steeds meer, nu met meubels speciaal voor de huiskamer-gamer die het liefst horizontaal speelt.

IKEA had al een hele lijn met gaming-spullen zoals verstelbare bureau's en bijpassende stoelen, die we vorig jaar al eens probeerden. Maar waar de ene gamer rechtop achter zijn zelfgebouwde, watergekoelde gaming-pc zit, daar ligt de andere gamer achterover voor de tv, met daaronder een spelcomputer – of alsnog een pc natuurlijk.

Dat achterover liggen kan je doen op een ordinaire bank, maar waarom zou je? Je bent een gamer, dus zit je op een BRÄNNBOLL. Althans, dat zou je kunnen doen, want zo heet de nieuwe gaming-collectie van IKEA. De lijn bestaat uit twintig meubelstukken, met bijvoorbeeld een lichtgewicht fauteuil die je makkelijk dichterbij de tv kan zetten: elke console-gamer kent het probleem van de piepkleine lettertjes in de menu's.

Opbergruimte en meer

Ook is er een opblaasbare stoel, zodat je genoeg zitruimte hebt voor een lokaal potje multiplayer. Een andere fauteuil bestaat juist uit een extra kussen, zodat je het makkelijk omtovert tot languit-game-stoel. En aan de pc-gamer is ook gedacht, met een speciale kast met uitklapbaar bureau, ruimte voor de pc-kast in ingebouwd kabel-management.

Verder is er gedacht aan bakjes en rollende kastjes, om het gaming-leven van de IKEA-klant zo flexibel mogelijk te maken. En makkelijk op te ruimen: een verademing voor de huisgenoten of ouders van de – stenotyp gezien – niet altijd opgeruimde gamer.

Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe BRÄNNBOLL-lijn in de winkels komt, maar dat gebeurt gelukkig wel wereldwijd. Prijzen volgen ook later.

Meer IKEA en mis niets met onze Bright-app.