Disney+ wil lineaire zenders toevoegen, voor wie niet kan kiezen

©Pexels

Disney+ wil lineaire zenders toevoegen, voor wie niet kan kiezen
16 april om 21:26
Laatste update: 17 april om 00:00

Disney+ is van plan om zijn streamingdienst uit te breiden met online tv-kanalen. Je hoeft dan niet specifiek iets te kiezen om te streamen, je zet een themakanaal rond een bepaald genre of een populaire franchise aan.

Sommige tv-bedrijven bieden al langer zogeheten Fast Ad-Supported Streaming Television (FAST)-kanalen aan: gratis internetzenders met reclameblokken tussen de programma's, series en films. Sony lanceert binnenkort bijvoorbeeld ruim vijftig van zulke FAST-zenders met zijn gratis dienst Sony One. Disney zou nu ook overwegen om dergelijke streamingkanalen aan te bieden, maar dan wel alleen voor abonnees van Disney+.

Dat blijkt uit berichtgeving van The Information, dat met bronnen met kennis van Disney's plannen sprak. Het bedrijf zou meerdere kanalen willen opzetten, waarop programma’s binnen bepaalde genres of franchises te zien zijn.

Volgens The Information zullen de kanalen enkel beschikbaar zijn voor betalende abonnees van Disney+. Op de kanalen komen onder meer films van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Dat moet op een lineaire manier gebeuren, net zoals tv-kanalen.

Langer in de app blijven

Disney overweegt de FAST-kanalen in te voeren om de hoeveelheid tijd die gebruikers doorbrengen op de app te verhogen, aldus de bronnen. Dat moet ervoor zorgen dat Disney+ meer geld binnenhaalt.

Op de nieuwe FAST-kanalen zullen ook advertenties getoond worden. Opvallend is dat Disney al FAST-kanalen aanbiedt via de app van het Amerikaanse ABC. Die zenders zijn wel gratis.

Het is niet bekend wanneer de FAST-kanalen van Disney+ beschikbaar komen. Ook is het nog niet duidelijk in welke landen dat gebeurt. Disney wil volgens meerdere Amerikaanse media niet reageren op de uitgelekte plannen.

Lees meer nieuws over streaming, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.