©Gazelle

Deze nieuwe e-bike van Gazelle is veelzijdig en sportief

Deze nieuwe e-bike van Gazelle is veelzijdig en sportief

17 april om 00:59
Laatste update: 17 april om 01:06

Gazelle heeft onlangs de nieuwe uitvoering van zijn e-bike Medeo T10 HMB op de markt gebracht. De elektrische fiets met een middenmotor en een licht voorovergebogen zithouding combineert volgens het merk 'sportiviteit en gebruiksgemak'. De e-bike is net zo geschikt voor woon-werkritten als voor tochten in je vrije tijd.

In de nieuwe e-bike van Gazelle zijn zowel de Bosch Performance Line-middenmotor als de accu in het frame weggewerkt. De accu zit vergrendeld met een slot in het frame en met de sleutel haal je hem eruit.

Er is keuze uit een batterij met 500 of 625 Wh. Met de eerste krijg je in de ecostand tot 130 kilometer trapondersteuning en bij de grotere variant is de maximale actieradius 155 kilometer. In de Turbo-stand is het rijbereik respectievelijk 50 en 65 kilometer. 

Koppel en voorvork

De motor heeft een vrij hoog koppel van 75 Nm, zodat je snel kunt optrekken bij een verkeerslicht of soepel een heuvel op of tegen de wind in fietst. De e-bike heeft een derailleurversnelling met tien versnellingen en 62 mm brede banden op 27,5 inch wielen.

De verende aluminium voorvork van Suntour helpt bij het dempen van trillingen en de stuurpen is traploos verstelbaar. Verder beschikt de Medeo T10 HMB over hydraulische schijfremmen. De fiets heeft echter geen riemaandrijving, zoals veel concurrenten, maar een ketting, die volgens Gazelle wel 'speciaal voor e-bikes is versterkt'.

Fietscomputer en accessoires 

Op het stuur zit de fietscomputer Bosch Purion 200 met een 1,6 inch schermpje, die je via bluetooth aan je telefoon kunt koppelen. De voorlamp is niet geïntegreerd. De fiets weegt 25 kg en kan maximaal 130 kg aan.

De bagagedrager ondersteunt het bevestigingssysteem MIK HD, waarmee je makkelijk manden, tassen en andere accessoires op de fiets klikt. 

Prijs en twee kleuren

De nieuwe Gazelle Medeo T10 HMB is verkrijgbaar met een hoge instap of een mid-step frame. De eerste is er alleen in groen, de mid-step is er behalve in groen ook in geel. De adviesprijs is 3499 euro, maar sommige fietswinkels verkopen hem voor minder.

Wil je zelf veel nieuwe e-bikes testen, kom dan naar onze tweede Bright E-bike Party.