©Heineken

Heineken en HMD komen met nostalgische, 'saaie' telefoon

Heineken en HMD komen met nostalgische, 'saaie' telefoon

17 april - 11:03

Apple en Samsung regeren de telefoonmarkt, maar er is een uitdager uit onverwachte hoek. Heineken komt met een telefoon, gemaakt door HMD – bekend van de Nokia's. De Boring Phone is gemaakt om je vrienden te bellen voor een biertje en niet veel meer.

Ach, die goeie ouwe tijd. Met vrienden op de bank of in de kroeg, een biertje in je hand, in discussie over hoe magneten werken of hoe de twintigste James Bond-film heet. Nu kunnen we dat soort dingen makkelijk opzoeken op onze smartphone, maar da's ook wel weer jammer. Sowieso is de smartphone nogal een spelbreker: in de kroeg en tijdens concerten staan we vaak onbewust ineens op dat ding te kijken.

Zie daar: The Boring Phone. Een ouderwetse klaptelefoon, vormgegeven in nostalgisch transparant plastic met Heineken-groene accenten. "There's more to social life when there's less on your phone" – je sociale leven is leuker al see minder op je telefoon staat. Het concept is bedacht door Heineken en kledingmerk Bodega, met technologie van Nokia-maker HMD.

Niet te koop, wel te winnen

De telefoon heeft een 2,8-inch zwart-groen-scherm, kan bellen, sms'en Snake spelen en komt zonder dating-apps, boeken, stappenteller, games en navigatie. Geen notificaties, geen selfies, geen weerbericht. En op de een of andere manier klinkt dat eigenlijk wel lekker, inmiddels.

Kopen kan je The Boring Phone niet: Heineken gaat 'm weggeven. De eerste lichting bestaat uit slechts 5000 exemplaren, die via sociale media verloot zullen worden – een beetje ironisch natuurlijk. Wie mee wil dingen, kan zich op de site van Heineken inschrijven om op de hoogte te blijven.

Meer smartphone en mis niets met onze Bright-app.