©Grundig

Deze nieuwe e-bike van Grundig is betaalbaar, en je kiest zelf de accu

Deze nieuwe e-bike van Grundig is betaalbaar, en je kiest zelf de accu

17 april om 14:26
Laatste update: 22 april om 08:52

Wanneer je de merknaam Grundig hoort dan denk je waarschijnlijk aan apparatuur voor de keuken. Het bedrijf doet meer dan dat, het maakt namelijk ook elektrische fietsen. De Grundig ECB2800 en de ETB2800 zij twee vriendelijk geprijsde modellen die onlangs werden toegevoegd aan het assortiment.

Het bedrijf komt met een nieuwe, goedkope e-bike, die in twee versies verkrijgbaar is. De Grundig ECB2800 is een fiets met een lage instap en de ETB2800 heeft een naar beneden getrokken bovenbuis.

Deze fietsen zijn voorzien van een 30 Nm-naafmotor van 250 watt. Je kunt kiezen tussen twee verwijderbare accu’: eentje van Samsung met 529,2 Wh of een accu van LG met 508,9 Wh. Gek genoeg is de specificatie voor de actieradius alleen beschikbaar voor de Samsung-batterij, die afhankelijk van de rijstijl tot 110 km mee moet gaan.

Shimano en racebanden

Deze e-bike van Grundig heeft 7 versnellingen van Shimano en een koppelsensor die een gelijkmatige rijervaring moet bieden. Comfort haal je aan de voorzijde uit de  50 mm geveerde voorvork. Snel stilstaan doe je met de Tektro schijfremmen. De 28 inch banden krijgen in het persbericht de titel ‘racebanden’ mee, dus deze fiets is gebouwd voor snelheid.

Daarnaast is de verlichting, spatbord en het bagagerek gelukkig ook standaard op deze fiets.

Prijzen

De ECB2800 stads-e-bike met de Samsung-batterij kost 1.499 euro. Bij de ETB2800 trekking e-bike liggen de prijzen tussen de 1.459 en 1.499 euro. Wanneer je de e-bike in de webshop bestelt krijg je hem voor 95 procent voorgemonteerd thuisbezorgd. Grundig verzekert dat de laatste 5 procent snel afgemonteerd is.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.