©Boston Dynamics

Dit is de nieuwe volledig elektrische Atlas-robot van Boston Dynamics

Dit is de nieuwe volledig elektrische Atlas-robot van Boston Dynamics

17 april om 17:40

Gisteren lazen we al dat Boston Dynamics na 10 jaar afscheid ging nemen van Atlas. Deze robot die ons jarenlang vermaakt heeft met zijn kunstjes ging met pensioen. Boston Dynamics heeft vandaag zijn opvolger aangekondigd.

Het bedrijf is creatief met robots maar niet met namen. Want deze nieuwe generatie gaat gewoon verder onder dezelfde naam Atlas. Er is wel een groot verschil tussen de oude en de nieuwe Atlas.

Elektrisch

De eerste robots gebruikten hydrauliek om hun bewegingen te maken. De nieuwe Atlas heeft dat niet meer nodig want deze is volledig elektrisch. Deze uitvoering is sterker en kan meer complexe bewegingen maken dan zijn voorgangers.

In een blog vertelt Boston Dynamics dat men met de nieuwe elektrische Atlas ook weer gaat samenwerken met partners. Deze keer is er gekozen voor een samenwerking met de autofabrikant Hyundai. Dit bedrijf bouwt momenteel zeer moderne fabrieken waar Atlas uitvoerig getest zal gaan worden.

Proberen

Om andere bedrijven te overtuigen van het gemak van Humanoids biedt Boston Dynamics de optie om een ‘Digital Twin’ te maken. Hiermee kun je als bedrijf uitvinden wat de gevolgen zijn van inzetten van bijvoorbeeld Spot of Atlas.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.