Google Maps geeft in Amsterdam nu alternatieven voor de auto

©Unsplash

Google Maps geeft in Amsterdam nu alternatieven voor de auto
17 april om 18:11

Wanneer je ergens heen moet is de kans groot dat je Google Maps raadpleegt. Google heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om ons te bewegen milieuvriendelijker te reizen. Vanaf nu doen ze dat in een aantal steden door alternatieve reismethodes aan te bevelen.

In de steden Amsterdam, Barcelona, London, Montreal, Paris, Rome en Sydney zullen gebruikers een nieuwe melding zien wanneer ze in de stad een route uitstippelen met Google Maps. Op de kaart zal een melding geplaatst worden waarin Maps je vraagt een andere manier van reizen te overwegen dan de auto.

Zelfde reistijd, zonder de auto

Deze melding zal alleen getoond worden wanneer de bestemming met een zelfde reistijd met een alternatieve manier van reizen bereikt kan worden. Dat kan de bus, metro, trein, fiets of benenwagen zijn.

Route naar laadstation

Een andere update voor Google Maps is belangrijk voor de gebruikers van een elektrische auto. Door middel van AI zal de route naar een oplaadplaats of oplaadpaal beter beschreven worden. Deze gegevens zal de slimme software van Google uit de reviews halen. Door extra vragen te stellen zul je per laadplaats meer informatie krijgen over de bereikbaarheid en de wachttijd.

Wanneer je een auto bezit waar Google ingebouwd is zoals de Polestar, krijg je ook verbeterde informatie tijdens lange ritten met meerdere laadstops.  

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.