©Google

Google Maps krijgt deze handige nieuwe functies voor op vakantie

Google Maps krijgt deze handige nieuwe functies voor op vakantie

28 maart om 21:46
Laatste update: 29 maart om 00:02

Google Maps krijgt drie nieuwe functies die je beter laten beslissen naar welke plek je wilt gaan. Er komen betere suggesties voor plaatsen die je kan bezoeken, lijsten maken wordt beter, en je kan sneller belangrijke informatie over een locatie vinden. Allemaal functies die tijdens je vakantie van pas kunnen komen.

De eerste van de drie vernieuwingen is dat Google Maps voortaan lijstjes van sites en van andere gebruikers gaat delen, zodat je kan zien wat er te doen is in een plaats. Er komt ook een trendinglijst met locaties die steeds populairder worden, een toplijst met plaatsen die altijd populair zijn en een lijst met de verborgen pareltjes in de stad.

Betere lijstjes

Als je toch aan het plannen bent wat je deze vakantie gaat doen, is het wel fijn dat je nu beter lijstjes kan maken met plaatsen waar je naartoe wil. Je kan de plaatsen bijvoorbeeld chronologisch op je lijst zetten als een reisplan. En als je er geweest bent en iets op social media hebt geplaatst over een bepaalde plek, kan je daar nu ook een link naar toevoegen aan die plek.

Meer info over gerechten op menu's

Google heeft ten slotte ook nog een nieuwe functie toegevoegd voor als je nog niet op een plek bent geweest, maar wel wil weten hoe het daar is. Met behulp van AI laat Google namelijk voortaan de belangrijkste dingen over een plaats zien.

En als je door de foto’s van een restaurant scrolt, kan Maps je nu vertellen naar welk gerecht je aan het kijken bent. Op basis van het menu staat er dan ook meteen bij hoeveel het gerecht kost en of het bijvoorbeeld veganistisch of vegetarisch is.

De nieuwe lijsten zijn voorlopig alleen nog beschikbaar in een paar steden in de VS en Canada, maar de andere functies komen deze maand nog naar Google Maps in Nederland.

Google Gemini kan ook Maps openen

Nog een Maps-nieuwtje: als je Google's AI-assistent Gemini om een routebeschrijving vraagt, opent de chatbot voortaan automatisch Google Maps. De nieuwe functie is deze week toegevoegd in een update van de Gemini-app.

Als je tegen Gemini zegt 'Navigeer naar' of 'breng me naar' gevolgd door een locatie, dan toont de app eerst een korte samenvatting van de route met een kaartje. En na een paar seconden wordt dan de Google Maps-app opgestart. 

Lees meer nieuws over Google, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.