©Porsche

Porsche komt met een nieuwe e-bike en zoveel kost ie

Porsche komt met een nieuwe e-bike en zoveel kost ie

17 april om 20:12
Laatste update: 17 april om 20:14

Porsche brengt een nieuwe high-end e-bike op de markt, de Cross Performance EXC 2ND GEN. Deze krachtige elektrische mountainbike is, zoals je zou verwachten, niet goedkoop.

Al een paar jaar verkoopt Porsche in kleine oplages elektrische fietsen. De nieuwste e-bike van het automerk is een krachtige mountainbike met een frame van carbon. De fiets is uitgerust met een Shimano EP801-motor die maximaal 85 Nm koppel kan leveren.

Er zijn drie groottes. De kleinste versie heeft een batterij van 504 Wh, de middelgrote en grote hebben er eentje van 630 Wh. Daarmee kan je volgens Porsche tot 100 kilometer ver fietsen. De accu zelf kan in 2,5 uur voor 80 procent worden opgeladen, of volledig van 0 naar 100 in vier uur.

Verder is de e-bike uitgerust met een Shimano XT achterderailleur, Magura MT Trail-schijfremmen, een schermpje van Shimano en Continental Cross King-banden. Een achterschokdempter van Fox Float DPS en een Fox 34 verende voorvork moeten het ook mogelijk maken om op ruig terrein te fietsen. Ook inbegrepen is een telefoonhouder.

Schrikken van de prijs?

De nieuwe e-bike van Porsche kan nu vooruitbesteld worden. Je moet wel even wachten hebben voordat je 'm ontvangt. De eerste fietsen worden in Europa pas vanaf 31 juli geleverd. De lange levertijd is te verklaren doordat deze e-bike alleen op bestelling gemaakt wordt. 

Voor de Cross Performance EXC 2ND GEN betaal je - hou je vast - 14.200 euro. Ondanks die hoge prijs, is dit overigens geen speed-pedelec. De e-bike heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. 

Wil je zelf veel nieuwe e-bikes in één keer proberen, kom dan naar onze E-Bike Party