© Samsung

Samsung: 'Dit is ons geheime wapen in de strijd met Apple'

Samsung: 'Dit is ons geheime wapen in de strijd met Apple'

18 april om 01:04
Laatste update: 18 april om 01:32

Een topman van Samsung zegt dat het bedrijf een voorsprong heeft ten opzichte van Apple op AI-gebied. Op één punt wil de Zuid-Koreaanse fabrikant zich nog meer gaan onderscheiden.

Samsung heeft zich dit jaar helemaal gestort op AI en voegt steeds meer AI-functies aan zijn apparaten toe. Niet alleen aan smartphones en tablets, maar ook aan de huishoudelijke apparaten van het merk. Zo onthulde de Zuid-Koreaanse fabrikant onlangs nog nieuwe slimme wasmachines, wasdrogers, koelkasten en robotstofzuigers, allemaal met AI-features. Co-ceo Jong-Hee Han van Samsung Electronics zei deze week dat het bedrijf hiermee een troefkaart heeft in de strijd met Apple. 

Sneer naar Apple

Het Zuid-Koreaanse bedrijf verkoopt veel verschillende apparaten voor in huis, terwijl Apple geen huishoudelijke apparatuur maakt. Hierdoor kan Samsung volgens de topman een betere connectiviteit tussen dit soort apparaten en een telefoon of televisie bieden. "We waarderen de verbinding tussen onze producten. Als we dit goed doen, kunnen we concurreren met Apple", zei Jong-Hee Han volgens de Korea Herald. "Wie had gedacht dat Apple het moeilijk zou krijgen omdat het niet goed is met AI?"

De topman verwacht dit jaar veel van de afdeling huishoudelijke apparaten. "We zijn nog niet de nummer 1 in de sector van huishoudelijke apparaten. Maar als we meer verbeterde connectiviteit kunnen bieden, gebaseerd op ons leiderschap op het gebied van tv's en smartphones, dan zullen consumenten positief reageren”, aldus Han. Volgens de topman gaat Samsung bedachtzaam te werk bij de toepassing van AI in producten. "Maar aangezien de concurrentie uit China toeneemt, moeten we voorzichtig zijn."

Praten tegen je apparaten

De Samsung-ceo hintte ook op de komst van een verbeterde chatbot met AI, vergelijkbaar met ChatGPT. Die generatieve AI-functie in de spraakassistent Bixby zou in juli worden uitgebracht. Daarmee kun je dus straks tegen je koelkast, wasmachine of stofzuiger praten zoals je tegen een mens praat.

Volgens geruchten zou Samsung binnenkort ook zijn smart home-platform SmartThings verder willen uitbreiden. Zo lekte onlangs een registratie voor de nieuwe merknaam 'SmartThings Pro' uit, wat duidt op een geavanceerde en betaalde versie van het platform.

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.