©Bright

Oudere Samsung-telefoons krijgen ook Galaxy AI, maar niet alle functies

Oudere Samsung-telefoons krijgen ook Galaxy AI, maar niet alle functies

12 april om 19:48
Laatste update: 12 april om 20:33

Ook als je niet de nieuwste Samsung-telefoon hebt, kun je binnenkort toch de nieuwe Galaxy AI-functies gebruiken. Een aantal Samsung Galaxy-modellen uit 2021 en 2022 krijgen volgende maand een grote update met de nieuwe AI-functies.

Dat laat een medewerker van Samsung weten op een Koreaans forum, wat is vertaald door 9to5Google. Volgens de medewerker krijgen niet alleen de Galaxy S22- en S21-smartphones, maar ook andere apparaten uit 2022 en 2021 toegang tot Galaxy AI. Een update van de Samsung One UI 6.1-interface voegt de AI-functies toe.

De uitspraak van de medewerker sluit aan bij een verklaring die Samsung eerder deze week deed. Het bedrijf maakte toen bekend dat een nieuw AI-taalpakket onderweg is naar onder andere de Galaxy S23- en S24-series, maar ook naar 'andere' modellen. Het lijkt erop dat alleen de high-end modellen worden voorzien van de nieuwe update.

Update wordt begin mei uitgerold

De medewerker zegt verder dat de oudere apparaten niet alle Galaxy AI-functies krijgen. Zo zal het door AI aangedreven 'Instant Slow-Mo' niet beschikbaar worden voor modellen uit 2022, omdat die niet krachtig genoeg zijn. De modellen waar het om gaat zijn in ieder geval de Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra.

Voor de lijn uit 2021 worden de mogelijkheden van Galaxy AI weer wat beperkter. Alleen Circle to Search en het nog onbekende 'Magic Rewrite', vermoedelijk een uitgeklede versie van de Generative Edit-functie voor Galaxy S24, zijn beschikbaar voor apparaten uit 2021. De Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 worden uitgerust met deze functies. Volgens de uitspraken op het forum kun je de update voor One UI 6.1 begin mei verwachten.

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met onze app.