©RieseMuller

Deze compacte elektrische bakfiets is de eerste van een bekend e-bike-merk

Deze compacte elektrische bakfiets is de eerste van een bekend e-bike-merk

18 april - 18:41

De Duitse fietsfabrikant Riese & Müller is bekend van zijn elektrische fietsen, maar komt nu ook met een e-bakfiets. De Carrie is een compacte en strakke bakfiets met een Bosch-motor en veel extra accessoires.

De Carrie is een bakfiets die volgens Riese & Müller bijna even wendbaar is als een normale e-bike. Nauwe bochten, smalle straatjes in de stad of een plek vinden om je bakfiets te stallen, het zou door het compacte ontwerp geen probleem meer hoeven zijn. De Duitse fabrikant heeft de e-bakfiets voorzien van een Bosch Performance Line-motor met een koppel van 75 Nm.

De elektrische bakfiets heeft standaard een 545 Wh accu die verticaal in het frame zit geïntegreerd. De maximale actieradius is 60 kilometer. Er is ook een grotere accu met 725 Wh verkrijgbaar voor 200 euro extra. Een andere optie is een geveerde zadelpen voor 150 euro voor meer comfort tijdens het fietsen. 

Twee versies

De Carrie is er in twee versies: de Touring met een Microshift 10-speed derailleur en de Vario met een traploze Enviolo 380-naafversnelling met riemaandrijving. De laatste is met een gewicht van 35,7 kg een stuk zwaarder dan de Touring (34,4 kg). Het frame bestaat voor 81 procent uit hergebruikt aluminium en het Duitse bedrijf belooft dat alle onderdelen eenvoudig te repareren zijn. De Carrie is geschikt voor mensen tussen 1,50 en 2 meter.

Met de optionele RX-chip van 150 euro maak je van de Carrie een slimme e-bike die je aan een app kan koppelen, voor onder meer diefstalbeveiliging met GPS-tracking, een bewegingsalarm en fietsgegevens. Standaard beschikt de bakfiets over een Abus-frameslot.  

Extra bak met meer ruimte en kinderzitjes

De standaard basisbox heeft een kleine binnenmaat van 45 x 30 cm en is voorzien van een regenhoes. Riese & Müller biedt meerdere extra producten aan voor de bakfiets, zoals een luifel en een bagagerek. Interessant is de inklapbare Flex Box met meer ruimte (45 x 65 cm), daarvoor betaal je 400 euro extra. Ingeklapt is hij hoog genoeg om een drankkrat te vervoeren. Als optie is er ook een extra bagagevak met 90 liter volume. Ook is de bagagedrager uit te rusten met het MIK-systeem voor het monteren van tassen, manden en andere accessoires.

De bakfiets is met de Flex Box ook te gebruiken om kinderen te vervoeren. Er zijn twee kinderzitjes te monteren en die zijn geschikt voor kinderen tot 7 jaar. Voor zo’n kinderzitje betaal je 200 euro. Met een kap bescherm je de kinderen tegen weer en wind. In totaal is de laadcapaciteit van de bak maximaal 80 kg, die van de bagagedrager is 27 kg.

Drie kleuren

De elektrische bakfiets is in mei verkrijgbaar, in de kleuren blauw, grijs en bruin. De Carrie Touring is te koop vanaf 5899 euro en de Carrie Vario is er vanaf 6509 euro.  

Test zelf 30 nieuwe e-bikes op onze E-Bike Party eind mei.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.