© Gazelle

Nooit meer slippen: Gazelle rust elektrische bakfiets uit met ABS-remmen

Nooit meer slippen: Gazelle rust elektrische bakfiets uit met ABS-remmen

19 februari om 14:02

Het Nederlandse Gazelle heeft zijn Makki-bakfiets van een upgrade voorzien. De nieuwe Makki Travel heeft nu een nieuw ABS-systeem bij het remmen, zodat je niet zomaar gaat slipt en omvalt.

Dit antiblokkeersysteem zorgt ervoor dat je hard kunt remmen zonder te vallen, terwijl ook je remweg korter wordt. De Makki Travel is niet de eerste bakfiets die zulke remmen gebruikt, je vindt ze ook in bijvoorbeeld de fietsen van Lovens. Maar het is voor het eerst dat Gazelle ze in zijn bakfiets-line-up toevoegt. Bij gebruik licht er een lampje op, zodat je weet dat het remsysteem goed functioneert.

Verder lijkt de Makki Travel erg op zijn voorganger: de bak voorop is nog steeds hoog en heeft uitsparingen zodat kinderen makkelijk in- en uitstappen, al is bij dit nieuwe model die bak zwart gekleurd in plaats van grijs. Het maximale toelaatbare gewicht is nog steeds 250 kilo.

Meer kracht

Ook heeft de motor een upgrade gekregen: dat is ditmaal een Bosch Cargo Line met een kracht van 85 Nm, in plaats van de eerdere 65 Nm-motor. Je hebt ditmaal de keuze uit een accu van 400, 545 of 800 Wh. Het schermpje op het stuur is ditmaal afneembaar.

Gazelle gaat de Makki Travel verkochten voor een adviesprijs van 6.699 euro. De verkoop start 'binnenkort' - een exacte datum is niet genoemd.

Lees meer over bakfietsen en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.