Deze nieuwe functie van WhatsApp maakt plaatjes voor je terwijl je typt

©Unsplash

Deze nieuwe functie van WhatsApp maakt plaatjes voor je terwijl je typt
18 april om 20:31
Laatste update: 18 april om 21:03

Meta voegt een AI-functie voor het genereren van afbeeldingen toe aan WhatsApp. De plaatjes worden door de app zo snel gegenereerd dat ze veranderen terwijl je jouw prompt nog aan het typen bent. Meta maakte ook zijn verbeterde nieuwe AI-model Llama 3 bekend.

WhatsApp krijgt nieuwe AI-mogelijkheden, waaronder een functie waarmee je op basis van een geschreven prompt een afbeelding kan genereren. Het bijzondere is dat de nieuwe AI-functie ook in real-time werkt. Je ziet dan tijdens het typen van je prompt hoe de afbeelding verandert, naarmate je meer details schrijft over het plaatje dat je wilt maken.

De nieuwe AI-beeldgenerator komt eerst beschikbaar voor testgebruikers van WhatsApp in de VS. Het is nog niet bekend of en wanneer Europese gebruikers de functie krijgen.

Zo werkt het

Meta geeft een voorbeeld van hoe het werkt. Als je de prompt 'Stel je voor: een voetbalwedstrijd op Mars' begint te typen, dan verandert de AI-afbeelding van een voetballer naar een voetbalveld in een Mars-landschap. Gebruikers met toegang tot de bèta van WhatsApp kunnen de functie proberen door een chat met Meta AI te komen en daarna te schrijven 'stel je voor'.

Betere kwaliteit en gifjes maken

Volgens Meta kan zijn nieuwe AI-model Llama 3 voortaan afbeeldingen met een 'scherpere en hogere kwaliteit' genereren. Bovendien kun je Meta AI nu ook afbeeldingen sturen en vragen om die voor je te animeren in een gif'je.

Llama 3 wordt binnenkort ook opensource gemaakt, maakte topman Mark Zuckerberg bekend. "We denken dat Meta AI nu de slimste AI-assistent is die je gratis kan gebruiken", zegt Zuckerberg.

Meta AI - nog niet naar Europa

Binnenkort komen er nog meer Meta AI-functies naar onder meer Facebook, Instagram en WhatsApp. Meta AI is nog alleen in het Engels beschikbaar. Behalve in de VS zijn de AI-functies nu ook te gebruiken in ruim tien andere landen, maar daar zijn nog geen Europese landen bij. 

Meta AI wordt ook toegevoegd aan de zoekvelden bovenin de apps van WhatsApp, Instagram, Facebook en Messenger. Daarnaast is er nu ook een webversie op Meta.ai.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.