WhatsApp werkt nu niet goed met Android Auto: dit is waarom

©Pixabay

WhatsApp werkt nu niet goed met Android Auto: dit is waarom
15 april om 20:35
Laatste update: 15 april om 21:51

Gebruikers van Android Auto klagen dat ze momenteel geen berichten van WhatsApp kunnen versturen. 

Android Auto heeft een integratie met veel populaire berichtenapps, waardoor je met die apps via Google Assistant berichten kunt versturen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Google Berichten, Facebook Messenger en Telegram, en natuurlijk ook voor de populairste chatapp van allemaal, WhatsApp. Maar veel gebruikers meldden de laatste dagen dat er problemen zijn met de WhatsApp-ondersteuning in Android Auto. 

Geen berichten meer sturen via Google Assistant

Via onder meer Reddit en de Google-fora schrijven gebruikers dat WhatsApp op Android Auto bij hen niet meer goed werkt. Google Assistant kan nog wel inkomende berichten voorlezen, maar ze kunnen niet antwoorden of nieuwe berichten naar contactpersonen sturen. Eind vorige week ontstonden de problemen. Niet alle gebruikers lijken er last van te hebben. 

Het euvel lijkt niet te zitten in een bepaalde app-versie van Android Auto. Volgens 9to5Google is de oorzaak waarschijnlijk 'iets dat aan de serverkant is misgegaan'. Google heeft de storing nog niet erkend, waardoor het nog niet duidelijk is wanneer er een oplossing voor komt. 

Probleem met navigeren

Afgelopen week kampten gebruikers van Android Auto ook al met een andere bug, die optrad bij het gebruik van navigatie-apps. Google Assistant koos bij hen altijd voor Google Maps, zelfs als ze een andere app aan het gebruiken waren. Dat probleem heeft Google kort daarna via een update gefixt. 

Lees meer nieuws over Google en blijf op de hoogte met onze app.