©Stromer

Deze nieuwe Red Bull Racing e-bike heeft een actieradius van 260 kilometer

Deze nieuwe Red Bull Racing e-bike heeft een actieradius van 260 kilometer

19 april - 19:39 Laatste update: 20:23

E-bike-maker Stromer komt voor de tweede keer met een Red Bull Racing-editie van zijn speed-pedelec ST7. De nieuwe versie van de elektrische fiets heeft een krachtige motor, ABS, GPS en een grote accu.

De nieuwe Edition 2 van de speed-pedelec Stromer ST7 Alinghi Red Bull Racing is vanaf volgende maand verkrijgbaar. Het model verschijnt in een beperkte oplage van 650 exemplaren. De elektrische fiets heeft een ontwerp in de stijl van Alinghi Red Bull Racing, wat je onder meer ziet aan het grote logo op het fietsframe.

Alinghi Red Bull Racing is een zeilteam dat onder meer mee doet aan de grote zeilwedstrijd America's Cup. Het gaat dus niet om het Red Bull Racing Formule 1-team van Max Verstappen. De nieuwe e-bike heeft een speciale lakafwerking in het wit, dat volgens de fabrikant is geïnspireerd op het gestroomlijnde ontwerp van de Alinghi Red Bull Racing-zeilboot AC40.

Krachtige motor en ABS

De e-bike beschikt over een elektrische Pinion C1.12 Smart Shift voor soepel schakelen en een 940 W-achterwielmotor. Ook heeft de fiets een geïntegreerd ABS-systeem voor extra veiligheid bij het remmen.

De actieradius is een indrukwekkende 260 kilometer en de batterij is met één druk op de knop uit het frame te halen. Optioneel zijn een verende voorvork en een verende zadelpen verkrijgbaar.

Speciale helm

Omdat de Stromer ST7 een speed-pedelec is, die je maximaal 45 km/u trapondersteuning geeft, moet je ook altijd een helm op. De e-bike wordt geleverd met de Aura Smart Helmet, en die is ook voorzien van een Alinghi Red Bull Racing-design.

Verder heeft de fiets DT Swiss velgen, Pirelli Angel ST Sport banden, een Selle Royal Vivo zadel en Brooks handvatten. De ST7 is er in drie maten.

GPS-tracker

De fiets heeft een ingebouwde GPS-functie met een verbinding met een mobiel netwerk. Bovendien zijn er een aantal slimme functies aan boord, zoals een smart lock, motorinstellingen en statistieken via een app. 

De Stromer ST7 ARBR Edition.2 is een krachtige e-bike in een limited edition, en daar hangt een stevig prijskaartje aan. De e-bike verkrijgbaar vanaf 13.499 euro. 

Wil je zelf veel nieuwe e-bikes proberen, kom dan naar onze E-bike Party.

Lees meer nieuws over e-bikes en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.