©Unsplash

Samsung maakt 5G nóg sneller, binnenkort op de eerste smartphones

Samsung maakt 5G nóg sneller, binnenkort op de eerste smartphones

19 april om 20:32
Laatste update: 19 april om 22:05

Samsung werkt samen met chipfabrikant Qualcomm om zijn 5G-techniek in smartphones twintig procent sneller te maken. Consumenten moeten later dit jaar via mobiele netwerken sneller kunnen downloaden.

Samen met Qualcomm werkt Samsung aan een nieuw protocol voor 5G-netwerken dat het dataverkeer met twintig procent versnelt. Onlangs werd het protocol getest met Samsungs 5G vRAN-apparatuur en een smartphone die verbonden is met de Qualcomm X75 5G-modem. Die modemchip zit onder meer in de onlangs verschenen Galaxy S24-smartphones.

Eind dit jaar beschikbaar

Het is Samsung en Qualcomm gelukt om downloadsnelheden van 485 Mbps te bereiken met een bandbreedte van 20 MHz en dat is volgens de bedrijven twintig procent sneller dan het protocol dat nu wordt gebruikt op 5G-netwerken. Het is de eerste keer dat zo’n snelheid wordt gehaald. "Deze prestatie onderstreept de voortdurende inzet van Samsung om de grenzen van de mobiele technologie te verleggen", zegt Samsung-topman Ji-Yun Seol.

De verbeterde 5G-technologie wordt naar verwachting eind dit jaar uitgerold voor netbeheerders, die het daarna beschikbaar moeten maken voor de consument.

En door naar 6G

Samsung werkt overigens ook al aan 6G, de opvolger van de huidige generatie mobiele netwerken. Ook 6G belooft weer veel sneller te worden.

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.