Viaplay lokt F1-fans met goedkoper jaarabonnement na hint op nieuwe F1-deal

©Viaplay

Viaplay lokt F1-fans met goedkoper jaarabonnement na hint op nieuwe F1-deal
22 april om 21:13
Laatste update: 23 april om 02:14

Viaplay biedt drie weken een goedkoper jaarabonnement aan in Nederland. Die timing is opvallend, enkele weken voor de prijsverhoging van de maandabonnementen. Hiermee zou de streamingdienst alvast voorsorteren op de verwachte verlenging van de uitzendrechten van de Formule 1

Vorige week lekte uit dat Viaplay de Nederlandse uitzendrechten van de F1 tot 2029 in handen krijgt dankzij een nieuwe deal met de FOM, de eigenaar van de Formule 1. De officiële aankondiging laat nog op zich wachten, maar Viaplay hint er nu zelf ook op. De streamingdienst komt namelijk met een tijdelijke actie rond zijn jaarabonnement, dat dan omgerekend per maand 13,79 euro kost. Die korting wordt aangeboden van 30 april tot en met 21 mei. Als je dat jaarabonnement afneemt, kijk je tot mei 2025. Dat is midden in het volgende Formule 1-seizoen.

Daarmee hint Viaplay op het langer uitzenden van de F1, schrijft GPBlog. "Met deze actie lijkt Viaplay voor te sorteren op de mededeling dat de F1-rechten langer binnenboord zijn, want anders is een dergelijk aanbod niet voor te stellen." De meeste Viaplay-gebruikers nemen immers zo'n jaarabonnement voor de Formule 1 en zullen zich bekocht voelen als ze in 2025 de verrichtingen van Max Verstappen niet kunnen streamen op de dienst. Het Zweedse bedrijf zelf geeft nog geen commentaar. 

De beursgenoteerde Viaplay Group komt dinsdagochtend met zijn nieuwe kwartaalcijfers. Dat is mogelijk het moment waarop de nieuwe overeenkomst over de F1-rechten bekend wordt gemaakt.

Prijsverhoging maandabonnement

De streamingdienst voert vanaf eind mei ook de eerder aangekondigde prijsverhoging door. De maandelijkse abonnementsprijs gaat dan met 2 euro omhoog naar 18 euro per maand. Daarmee is Viaplay de duurste streamingdienst in Nederland. Met het jaarabonnement met korting betaal je dus maandelijks ruim 4 euro minder.

Vorig jaar gaf Viaplay in een presentatie al aan dat prijsverhogingen in de toekomst onvermijdelijk zijn. Ook F1 TV Pro, de streamingdienst van de FOM zelf, verhoogde dit jaar zijn prijzen.

Ziggo grijpt mis

Ziggo bracht volgens geruchten een hoger bod voor de Nederlandse F1-rechten uit bij de FOM, maar de Formule 1-organisatie zou een voorkeur voor Viaplay hebben. Daarbij speelt mee dat de F1-uitzendingen van Viaplay sinds kort, met enkele uren vertraging, ook zijn te bekijken op een open tv-kanaal van SBS. Hiervoor is SBS 9 omgedoopt tot Viaplay TV.

Bovendien zendt Viaplay de Formule 1 uit in meerdere landen. Vorig jaar sloot Viaplay ook al een deal met de FOM over het aanbieden van toegang tot F1 TV Pro als onderdeel van de Nederlandse Viaplay-abonnementen.

Lees meer nieuws over Viaplay en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.