Nieuwe Chromecast op komst: dit verandert er

©Google

Nieuwe Chromecast op komst: dit verandert er
23 april om 13:48
Laatste update: 23 april om 19:02

Google komt binnenkort met een nieuwe Chromecast op de markt. Het lijkt te gaan om de opvolger van de vier jaar oude 4K-versie met Google TV. 

Hoewel er al langer geruchten zijn over een nieuwe Chromecast van Google, weet website 9to5Google nu dat het gaat om de opvolger van het huidige 4K-model. Het apparaatje krijgt geen prijsverhoging, maar wel een nieuwe afstandsbediening.

De Google Chromecast met Google TV werd vier jaar geleden onthuld, maar is pas sinds twee jaar beschikbaar in Nederland. Het was de eerste Chromecast met een afstandsbediening en met Google TV. Deze interface zorgt ervoor dat je geen smartphone meer nodig hebt om series en films te starten.

Volgens 9to5Google kunnen we met de opvolger betere hardware verwachten, zodat het apparaatje wat soepeler werkt. De nieuwe afstandsbediening krijgt waarschijnlijk iets meer knoppen, waaronder een knop die je zelf in kunt stellen.

Prijs

De huidige Chromecast met Google TV is er in twee versies. De HD-versie is te koop voor 39,99 euro, terwijl de 4K-versie voor 69,99 euro over de toonbank gaat. Er is nog niets bekend over een mogelijke update van de HD-versie.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.