Sonos komt met nieuwe app – een soort muziek-thuisscherm met al je audio-apps

©Sonos

Sonos komt met nieuwe app – een soort muziek-thuisscherm met al je audio-apps
23 april om 15:00

Het zal Sonos als speakermerk een worst zijn waar je naar luistert, als je het maar op hun speakers doet. En dus komt het bedrijf met een vernieuwde app: een soort tweede thuisscherm voor al jouw apps voor muziek, podcasts, luisterboeken en andere audio.

De speakers van Sonos werken al jaren fijn met zo'n beetje elke muziekdienst en ze hebben het multiroom-luisteren daar zo'n beetje uitgevonden. Maar die app is nooit een publiekslieveling geweest: fijn dat 'ie er is om je speakers in te stellen en aan te sturen, maar vaak ook ingewikkeld en verwarrend. Daar moet de nieuwe Sonos-app verandering in brengen, vanaf 7 mei. Dan komt die vernieuwde app uit als update van de Sonos S2-app, en dus voor alle S2-speakers.

De vernieuwde app ondersteunt ruim 100 van de populairste audio-diensten: Spotify, Apple Music, maar ook luisterboeken van Audible en Storytel en podcast via Pocket Casts worden ondersteund, naast de eigen Sonos-radiodiensten. Via de nieuwe Sonos-app heb je op dezelfde manier toegang tot al die diensten, zodat je maar één interface hoeft te gebruiken. En vanuit die Sonos-app kan je dan meteen makkelijk instellen uit welke speakers de audio te horen is.

Eén veeg omhoog

In de nieuwe app staan al je diensten dus op het vernieuwde Sonos-thuisscherm, en staat de bediening van je speakers in een nieuw overzicht. Dat haal je tevoorschijn door naar boven te vegen, waar je ook bent in de app. Daarmee zijn de verschillende tabjes verleden tijd, en het moet het bedienen van de app volgens Sonos sneller en simpeler maken.

"Het streaminglandschap van nu is nogal gefragmenteerd. Persoonlijke muziekbibliotheken zijn verspreid over meerdere platformen door de opkomst van exclusieve content, selecties gemaakt door algoritmes of gewoon de wens om niet op meerdere plekken dezelfde playlist te moeten aanmaken", aldus Maxime Bouvat-Merlin, Chief Product Officer bij Sonos. "De vernieuwde app biedt de meest gestroomlijnde streamingbeleving door een hele wereld aan content niet alleen samen te brengen in één app, maar zelfs op één startscherm."

Nieuwe web-app vervangt desktop-app

Op 7 mei verschijnt ook de nieuwe web-app van Sonos. Die heeft dezelfde insteek: één thuisscherm met al je diensten. Op een groter scherm zie je dan zelfs al je speakers in een duidelijk overzicht, zodat je nog makkelijker kan regelen welke muziek je op welke speakers op welk volume wil laten horen. Die nieuwe webapp vervangt de bestaande Sonos-desktopcontroller.

Meer Sonos en mis niets met onze Bright-app.