©Unsplash

Ook Oxxio gaat extra kosten rekenen als je zonnepanelen hebt

Ook Oxxio gaat extra kosten rekenen als je zonnepanelen hebt

25 april om 14:18
Laatste update: 25 april om 17:09

Klanten bij energieleverancier Oxxio, die zonnepanelen hebben, gaan komende zomer extra betalen voor het terugleveren van stroom. Vooralsnog geldt de regeling alleen voor klanten die een contract met variabele tarieven hebben en voor nieuwe contracten.

Oxxio volgt met de nieuwe kosten het voorbeeld van Eneco en andere kleinere energiemaatschappijen. Zij beginnen ook meer te vragen, omdat de extra kosten voor het terugleveren van stroom nu nog verdeeld worden over alle huishoudens, via de variabele stroomtarieven. Op hun informatiepagina legt Oxxio dan ook uit dat de nieuwe regeling eerlijker is voor huishoudens die geen zonnepanelen hebben.

De energiemaatschappij wil komende zomer starten met de nieuwe regeling. Dan gaan ze een tarief rekenen per kilowattuur teruggeleverde stroom. Oxxio heeft dit tarief nog niet bekendgemaakt en ook een startdatum ontbreekt. Sommige klanten hebben wel al een bericht ontvangen dat voor hen de regeling vanaf 31 juli start, zo meldt Tweakers. Het is niet bekend of alle Oxxio-klanten met zonnepanelen vanaf die dag met de nieuwe kosten te maken krijgen. De energieleverancier belooft dat je minimaal dertig dagen van tevoren een bericht krijgt over de wijziging.

Eerdere verhoging wordt teruggedraaid

Oxxio rolt deze zomer ook een verhoging terug vanwege de nieuwe regeling. Sinds 11 maart heeft het haar vaste leveringskosten verhoogt voor nieuwe contracten. Mensen die zonnepanelen bezitten betalen nu 14,99 euro per maand aan vaste leveringskosten. Ze krijgen ook vijf cent terugleververgoeding per kWh.

Lees meer over energie en abonneer je op onze nieuwsbrief.