©Google

Handig: Google Meet-gesprekken gaan straks naadloos over van telefoon naar laptop

Handig: Google Meet-gesprekken gaan straks naadloos over van telefoon naar laptop

25 april om 15:08
Laatste update: 25 april om 19:20

Ben jij ook weleens te laat voor een videocall waardoor je met je smartphone begint en ondertussen moet hollen naar je werkplek? Dat pijnlijke moment waarbij je uit- en inlogt, vaak met echo’s erbij, is verleden tijd voor Google Meet. Zij bieden binnenkort een optie om direct te wisselen in hetzelfde videogesprek.

De nieuwe functie wordt de komende weken uitgerold voor alle Google-accounts. Een select aantal Google-gebruikers ontdekte de functie vorige week al en nu heeft Google het bevestigd.

Direct wisselen

De Switch here-button verschijnt in beeld op de Google Meet-previewpagina. Als je een videogesprek start op je smartphone of tablet, en je opent met dezelfde Google Meet-account op je desktop of laptop, komt de button vanzelf in beeld. Google belooft dat het gesprek naadloos wordt overgeheveld naar je andere apparaat. De videocall stopt ook gelijk op je andere device, met de melding 'Call switched to another device'.

Maar wat als je het videogesprek op zowel je smartphone als je laptop wil bijwonen? Die functie blijft gewoon en staat voortaan onder 'Other joining options'.

Op iOS en Android

De Switch here-optie komt beschikbaar voor alle Google Meet-versies en op alle iPhones en Android-toestellen. Een exacte datum is niet bekend, maar Google wil het in de komende weken wereldwijd uitrollen.

Lees meer over Google en abonneer je op onze nieuwsbrief.