© Samsung

Beter beeld bij videobellen: je Samsung-telefoon gebruik je binnenkort als webcam

Beter beeld bij videobellen: je Samsung-telefoon gebruik je binnenkort als webcam

9 januari - 20:38

Binnenkort kan je jouw Samsung Galaxy-smartphone gebruiken als webcam voor je computer. Dat heeft Samsung aangekondigd op de techbeurs CES 2024.

De nieuwe webcamfunctie van Samsung Galaxy's wordt binnenkort uitgerold, aanvankelijk alleen voor de nieuwste topmodellen. Een exacte releasedatum gaf Samsung nog niet. Je kan zowel je voorste als achterste camera gebruiken als webcam. Ook zal je je achtergrond troebel kunnen maken en autoframing toepassen op je camerafeed. 

Nieuwe Samsung Galaxy’s worden niet de eerste Android-smartphones die als webcam gebruikt kunnen worden. Sinds eind vorig jaar kan je dat ook al doen met Google Pixel-modellen. Daarvoor hoef je geen aparte app te downloaden.

Microsoft Copilot-integratie

Apparaten van Samsung krijgen binnenkort ook een integratie met Microsofts AI-hulpje Copilot. Dat gebeurt vanaf maart. De eerste apparaten die de update krijgen, zijn de laptop Galaxy Book 4 en de Galaxy-smartphones. De Galaxy Book 4 wordt in de VS zelfs uitgerust met een ingebouwde Copilot-knop, net als een aantal andere laptopbouwers.

Microsoft Copilot kan ook sms-berichten voor je lezen en samenvatten, en kan nieuwe teksten voor je als concept voorstellen. Door de AI toegang te geven tot je berichten, kan de software zelfs jouw schrijfstijl nabootsen. Je kan ook sms'jes versturen op je pc. Later moeten nog meer zaken mogelijk worden, maar exact wat is nog niet bekend.

Bekijk de Samsung-persconferentie op CES 2024

Blijf op de hoogte: volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.