© Maxx

Deze veelzijdige e-bike geeft je heel veel opties

Deze veelzijdige e-bike geeft je heel veel opties

25 april om 19:59
Laatste update: 25 april om 20:17

Je kent het wel van het bestellen van auto's: een wirwar aan opties om uit te kiezen in een configurator. Het Duitse fietsmerk MAXX, dat zijn fietsen ook in Nederland verkoopt, heeft ook zo'n uitgebreide configurator voor alle opties van zijn nieuwe e-bike. En die elektrische fiets is er in ruim veertig kleuren.

De Duitse fietsfabrikant MAXX heeft zijn nieuwe elektrische fiets Pacemaxx ELS uitgebracht. De e-bike is erg veelzijdig en hij is er in twee uitvoeringen: Tour en Sport. De eerste is uitgerust met spatborden, ingebouwde verlichting en een bagagerek en is daarmee ook bedoeld als dagelijkse elektrische fiets voor in de stad. De Sport-variant is qua ontwerp en uitrusting gebaseerd op de MTB-hardtails van MAXX en is dan ook geschikt voor offroad-gebruik.  

De Pacemaxx ELS heeft standaard een middenmotor van Shimano met een krachtige 85 Nm-koppel. Maar zoals gezegd zijn er bij elk onderdeel extra opties. Zo is er ook een krachtigere middenmotor beschikbaar. De standaard-accu heeft 726 Wh capaciteit, maar als je dat niet genoeg vindt, dan kun je die upgraden naar een batterij met 800 Wh.

Voor de versnellingen zijn er drie mogelijkheden: een 11-speed derailleurversnelling, een Enviolo-naafversnelling met Gates-riemaandrijving of een Rohloff E-14 naafversnelling met een versnellingsbereik van 526 procent. Onder de andere opties zijn verschillende schijfremmen, verende zadelpennen en voorvorken, trappers, handvatten en zadels.

Je kunt de Tour-versie ook uitrusten met een bagagerek voorop, die 10 kg aankan, of met allerlei tassen en manden. Er zijn maar liefst zes framematen beschikbaar. Daardoor is de e-bike geschikt voor mensen tussen 1,60 en 2,10 meter. 

Er is keuze uit ruim 40 verschillende kleuren voor het fietsframe. Je kunt het frame zelfs laten voorzien van een naam naar keuze, in een groot aantal lettertypes. 

De prijs van de Pacemaxx ELS begint bij 4700 euro, maar verandert natuurlijk als je veel extra opties aanklikt. Bovendien komt er nog ruim 100 euro aan verzendkosten vanuit Duitsland bij. 

Wil je zelf 30 nieuwe e-bikes proberen, kom dan naar onze E-bike Party eind mei.