© DJI

Met deze nieuwe goedkope DJI-drone maak je 4K-beelden

Met deze nieuwe goedkope DJI-drone maak je 4K-beelden

26 april om 20:49

DJI komt met een nieuwe, compacte drone die in 4K-kwaliteit kan filmen. De DJI Mini 4K staat al op de site van Amazon en heeft een releasedatum.

DJI zet zijn nieuwe drone in de markt als de 'ideale 4K mini-camera voor beginners', maar meer specificaties ontbreken nog. Hij lijkt in ieder geval sprekend op de DJI Mini 2 SE, die in maximaal 2,7K-resolutie kan filmen. Vermoedelijk worden de functies dan ook nagenoeg hetzelfde als die van de Mini 2 SE, die een 12MP camera heeft, zo’n dertig minuten kan vliegen en windstoten tot 24 kilometer per uur kan weerstaan.

De 4K-upgrade voor het instapmodel van DJI lijkt een logische zet, gezien de concurrentie van merken als Potensic, Parrot en Yuneec. Vooral de Potensic Atom-drone is met een prijskaartje van nog geen 300 euro een geduchte tegenstander voor DJI's goedkoopste modellen.

Over een paar dagen

Hoe de DJI Mini 4K in de markt wordt gezet, zul je snel genoeg merken. Op de Britse website van Amazon staat dat de drone op maandag 29 april om 15 uur wordt onthuld. Net als de specificaties ontbreekt de verkoopprijs ook nog, al lijkt die volgens Digitaltrends rond de 340 dollar te liggen. Dat is dezelfde prijs die de Mini 2 SE aan het begin van dit jaar had.

Bekijk ook onze review van de nieuwe DJI Avata 2.

Lees meer over drones, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.