De nieuwe mini-drone van DJI is een hoogvlieger voor een scherpe prijs

© Amazon

De nieuwe mini-drone van DJI is een hoogvlieger voor een scherpe prijs
29 april om 22:40
Laatste update: 29 april om 23:48

De nieuwe drone van DJI is vandaag officieel gelanceerd. De DJI Mini 4K biedt best veel voor zijn formaat en prijs. En deze drone is lekker compact, waardoor je hem makkelijk meeneemt op reis.

De nieuwe DJI-drone lekte vorige week al uit, maar nu is de DJI Mini 4K ook echt uitgebracht. Zoals de naam al doet vermoeden: hij is klein. Dat is ook meteen het grootste voordeel. Met een gewicht van minder dan 249 gram behoort de drone tot de categorie 'handformaat'. En je hebt er geen vliegbewijs voor nodig. Met zijn lichte gewicht en kleine formaat is de drone ook handig om op reis mee te nemen in je koffer.  

Beelden in 4K-kwaliteit

Daarnaast mag je uitgaan van 31 minuten accuduur, met een maximaal bereik van zo'n 10 kilometer. De video's die je vervolgens maakt zijn van 4K-kwaliteit met 30 frames per seconde en 100 Mb/s. Een nadeel is dat het apparaatje geen obstakeldetectie of true vertical opnames biedt. Daardoor zul je dus wat stuurmanschap moeten ontwikkelen om het ding in de perfecte lijn te laten vliegen.

De Mini 4K is de opvolger van de DJI Mini 2 SE, maar de nieuwe drone heeft een betere beeldverwerkingschip. Zoals je op onderstaande foto ziet lijken de twee drones verder wel erg op elkaar.

Wat kost de DJI Mini 4K?

De drone is voorlopig uitsluitend te koop via Amazon en wel voor 299 euro. Daarvoor krijg je uiteraard de drone zelf, een controller en een batterij.

Vind je een half uurtje vliegen te kort, dan kun je voor 140 euro extra ook kiezen voor de 'Fly More Combo' die je vliegtijd uitbreidt naar 93 minuten. Vind je dat nog altijd geen goede deal, dan kun je nog altijd overwegen om de DJI Mini 4 Pro aan te schaffen, maar dan zul je tussen de 700 en 800 euro moeten neerleggen.

Bekijk ook onze review van de DJI Avata 2 FPV-drone.

Mis niets met ons WhatsApp-kanaal en onze nieuwsbrief.