© Apple

iPhones sneller te repareren dankzij deze iOS-update

iPhones sneller te repareren dankzij deze iOS-update

1 mei om 13:39
Laatste update: 1 mei om 17:02

Wanneer je je iPhone moet inleveren voor een reparatie, moet je de Zoek Mijn-app uitzetten. Met iOS 17.5 hoef je dat misschien niet meer te doen.

In de nieuwste iOS 17.5-bèta wordt een nieuwe functie uitgetest, de zogenoemde ‘Reparatiestaat’. Dat ontdekte 9to5Mac in de code van de bèta. Met de functie kan je iPhones inleveren voor reparaties, zonder je zorgen te hoeven maken of je Zoek Mijn hebt uitgeschakeld.

Als je vandaag de dag een iPhone opstuurt of inlevert, moet je de functie Zoek Mijn hoe dan ook uitschakelen, anders krijg je je iPhone meteen weer terug. Maar dat is sinds iOS 17.3 iets moeilijker geworden. Toen werd een nieuwe anti-diefstalfunctie toegevoegd, die een extra slot plaatst op het wijzigen van bepaalde instellingen. 

Geen uur meer wachten

Om Zoek Mijn uit te schakelen op een locatie die niet bekend is, moet je door die nieuwe functie een uur wachten. Gebruikers die daar niet op de hoogte van zijn, moeten een uur lang wachten bij de Apple Store om Zoek Mijn uit te kunnen zetten: dat is immers vaak geen bekende locatie.

Met de nieuwe Reparatiestaat kan je met je Apple ID en wachtwoord bevestigen dat je jouw iPhone inlevert voor reparatie. Op die manier kunnen technici bij Apple aan de slag zonder dat Zoek Mijn of de anti-diefstalfunctie uitstaan. Volgens 9to5Mac komt de functie er enkel voor iPhones. iOS 17.5 komt wellicht later in mei uit.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.