Nieuw probleem met de wekker op de iPhone: hierdoor hoor je het alarm niet

© Pexels

Nieuw probleem met de wekker op de iPhone: hierdoor hoor je het alarm niet
30 april om 20:16
Laatste update: 30 april om 22:15

Sommige iPhone-gebruikers klagen over een vervelend probleem met de wekker op hun smartphone, waardoor het alarm geen geluid maakt. Apple heeft al gezegd dat het aan een oplossing werkt.

Veel iPhone-gebruikers zeggen dat hun alarm wel afgaat, maar dan geen geluid maakt. Het probleem werd bekend nadat meerdere TikTok-gebruikers erover klaagden. Daarna werd het opgepikt door de Today Show, een bekend Amerikaans tv-programma.

De Today Show contacteerde Apple over het probleem. Het bedrijf antwoordde door te zeggen dat het zich bewust is dat 'sommige' gebruikers problemen ervaren en dat het aan een oplossing werkt. Het is niet bekend om hoeveel iPhones het gaat of om welke modellen door de bug worden getroffen. 

Aandachtsdetectie uitzetten

Sommige TikTok-gebruikers menen een oplossing te hebben gevonden voor het probleem. Volgens hen is het mogelijk dat alarmen automatisch worden gedimd door de functie 'Aandachtsdetectie'. Met die instelling kan je iPhone detecteren of je naar je scherm kijkt. Tegelijkertijd dimt die echter de geluiden van meldingen en mogelijk ook het alarm.

De functie kan uitgeschakeld worden in je Instellingen-app. Dat kan door op Face ID te drukken en dan naar Passcode te gaan. Hier kun je de aandachtsdetectiefunctie uitvinken. Deze oplossing lijkt echter niet voor alle gebruikers te werken.

Update van iOS

De door Apple beloofde oplossing volgt binnenkort in een nieuwe iOS-update. Dat kan gaan om iOS 17.4.2 of iOS 17.5, maar daar heeft het bedrijf nog geen duidelijkheid over gegeven.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.