Populaire AI-gadget Rabbit R1 blijkt stiekem Android-app in een oranje doosje

Populaire AI-gadget Rabbit R1 blijkt stiekem Android-app in een oranje doosje

De komende maanden tot jaren kunnen we een heleboel nieuwe gadgets verwachten rondom AI. De Humane AI Pin was de eerste en deze is behoorlijk afgeserveerd in de reviews. De Rabbit R1 is nu aan de beurt en ook deze heeft de eerste rel aan zijn oranje kastje hangen.

In dit artikel schreven we het al, er zijn mensen die het leuk vinden om stukjes software uit elkaar te halen. Daar kun je vaak extra informatie uit halen of informatie over komende functies of producten. Deze keer was er een slimmerik die de software van de Rabbit R1 uit elkaar heeft gehaald.

It's an app! 

De Rabbit R1 blijkt te draaien op Android en alles wat het doet en kan, wordt gedaan via een enkele app. Kortom, de Rabbit R1 is een Android-app in een mooi doosje. Deze website kreeg de APK (het bestand van de app) en kreeg het werkend op een Google Pixel 6a. Na wat kleine aanpassingen konden ze de app opstarten en ook gebruiken. 

De volumeknoppen deden hetzelfde als het scrollwiel op de Rabbit R1. In de onderstaande video kun je zien dat ze zelfs een vraag kunnen stellen aan de app. 

Deze constatering is ‘koren op de molen’ van iedereen die gadgets als de Rabbit R1 en de Humane AI Pin maar onzin vindt. Alle functionaliteiten kunnen gewoon draaien op een smartphone en waarom zou je daar een apart apparaat voor aanschaffen?

Reactie Rabbit R1

De CEO van het bedrijf achter deze gadget is het vanzelfsprekend niet eens met het bovenstaande. In een lang statement benadrukken ze dat de Rabbit R1 op zijn eigen besturingssysteem Rabbit OS draait met het eigen taalmodel. Dat je de APK draaiende kunt krijgen op een smartphone, geeft je nog geen toegang tot alle functionaliteiten van het apparaat.


De Rabbit R1 wordt nu uitgeleverd aan de eerste bestellers. De eerste reviews zijn kritisch, onder andere de batterijduur was niet best. De eerste update van het apparaat heeft dit in ieder geval al verholpen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.