©Humane

Deze gadget zou je smartphone kunnen vervangen maar de reviews zijn vernietigend

Deze gadget zou je smartphone kunnen vervangen maar de reviews zijn vernietigend

11 april - 21:26 Laatste update: 21:44

De AI Pin van Humane is een schermloze vervanger van je smartphone die je met je stem bestuurt. De AI-gadget kreeg eind vorig jaar veel media-aandacht, maar is nu echt verkrijgbaar. De eerste reviews zijn ronduit slecht: het apparaatje voert de meest simpele taken niet goed uit.

Vaak geeft de AI Pin je helemaal geen antwoord op je vragen, zeggen de reviewers van onder meer The Verge, Wired en Engadget. En krijg je wél een antwoord, dan is het maar de vraag of dat klopt. Zo kon het apparaatje niet goed aangeven wat het huidige weer was en kon hij geen vertalingen geven. In plaats daarvan las de AI Pin gewoon de originele tekst voor met het accent van de taal waarnaar die tekst vertaald had moeten worden.

AI Pin heeft eigen wil

Soms wilde de gadget bovendien iets compleet anders doen dan het gevraagd werd, zoals een berichtje sturen in plaats van een boek kopen. En hoewel het 720p projectortje dat informatie op je hand kon projecteren slim bedacht klonk, is het in feite niet erg bruikbaar. De resolutie is niet goed genoeg, de projector kan alleen in het groen projecteren, en tekst is niet meer te lezen als je in te fel licht bent.

Het hele apparaatje gebruikt ook nog eens zoveel energie dat je het eind van de dag er zeker niet mee gaat halen. Zelfs met een 'battery booster' erbij lukte dat namelijk nog niet.

Opstapelende problemen

Het feit dat al deze problemen er zijn, is geen goed nieuws voor Humane. De startup zit nu al in zwaar weer en er moet duidelijk veel veranderen om de AI Pin een goed product te maken. Want met een aanschafprijs van 650 euro en maandelijks meer dan 20 euro aan abonnementskosten zullen maar weinig mensen zo’n slecht werkend product willen kopen.

Lees meer over gadgets en mis niets met onze nieuwsbrief.