Eerste aanwijzingen: Google komt met nieuwe slimme Nest speakers

Eerste aanwijzingen: Google komt met nieuwe slimme Nest speakers
24 april om 15:06

Het was opvallend stil rondom de ontwikkeling van de Nest slimme speakers van Google. Die stilte is doorbroken, want er zijn aanwijzingen dat Google met een nieuwe Nest Audio en Nest Hub Max bezig is.

Met de komst van de Google Assistent kwamen ook de slimme speakers. De Google Home en vooral de Google Home Mini waren heel erg populair. Na de slimme speakers kwam de speaker met beeldscherm met de toevoeging Hub in de naam. Nu kun je deze producten vinden onder de merknaam Nest.

Een jaar geleden kondigde Google de Pixel Tablet aan. Daardoor werd min of meer aangenomen dat vooral de Google Nest Hub niet meer zou terugkeren. De Pixel tablet heeft immers een standaard waarmee het de functie krijgt van een slimme speaker met beeldscherm.

Aanwijzingen in de code 

Het bestand van een app heet een APK en zo'n bestand kun je uit elkaar halen. Wanneer je goed zoekt, kun je in die code aanwijzingen vinden voor nieuwe producten of functionaliteiten. Er zijn een aantal mensen die dat, geloof het of niet, voor hun plezier doen. In de code van de Google Home-app zijn aanwijzingen gevonden voor nieuwe slimme speakers.

Tussen de beschikbare apparaten ziet men een Google Nest Hub en een Google Nest Audio. Wat ook opvalt is dat deze nieuwe modellen geen andere besturingssysteem krijgen. Er waren geruchten dat deze op Android zouden gaan draaien en Google heeft lang gewerkt aan een nieuwe systeem met de naam Fuchsia. Beide zijn het dus niet geworden.

Ook ziet men dat de nieuwe slimme speakers de beschikking krijgen over UWB (Ultra Wide Band), dat kan weer te maken hebben met het nieuwe Find My Device netwerk dat onlangs is aangekondigd.

Wanneer gaan we deze nieuwe speakers zien?

Dat weet niemand zeker. De Google I/O op 14 en 15 mei lijkt ons iets te vroeg. In oktober zal er weer een evenement zijn (Made by Google) waar nieuwe producten worden aangekondigd. Daar verwachten we ze te gaan zien, net op tijd voor de kerst.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.