©Amazon

Amazon verbindt Audible en Prime Video met elkaar: dit is de reden

Amazon verbindt Audible en Prime Video met elkaar: dit is de reden

2 mei om 16:47

Amazon-diensten Audible en Prime Video gaan met elkaar samenwerken, om je beter boeken aan te kunnen raden.

Audible is de audioboekendienst van Amazon, dat vooralsnog volledig onafhankelijk van de overige producten van de techgigant opereerde. Tot nu, want een deel van de gebruikers krijgt boeken aangeraden gebaseerd op hun kijkgedrag via streamingdienst Prime Video.

De aanraders komen in de Discover-tab te staan van Audible, onder het kopje 'Gebaseerd op wat je recentelijk hebt gekeken op Prime Video'. Het gaat in eerste instantie om een test voor de helft van alle Audible-gebruikers.

Amazon zegt dat Audible standaard een groei in populariteit van boeken ziet, zodra ze worden verfilmd. Denk aan de boeken van Prime Video-producties zoals Reacher en Red, White and Royal Blue. Daarnaast zijn de aanraders ook gebaseerd op genres. Kijk je graag naar sciencefiction, dan is een boek in het genre misschien ook wat voor je.

Concurrentie van Spotify

De nieuwe functie heeft waarschijnlijk te maken met de groeiende concurrentie van Spotify. De muziekdienst biedt in sommige landen tegenwoordig ook audioboeken aan. Spotify staat bekend om zijn sterke algoritmes waardoor gebruikers muziek en boeken krijgen aangeraden die goed passen bij hun smaak.

Lees meer over Amazon, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.