©Star Wars

May the Fourth be with you: het is Star Wars Day

May the Fourth be with you: het is Star Wars Day

4 mei om 10:40

4 mei is een dag waarop er veel speciale gelegenheden worden gevierd. Het is in de eerste plaats Dodenherdenking, maar het is ook Dag van de Brandweer en Star Wars Day. Star Wars Day wordt internationaal gevierd en dat dat elk jaar op 4 mei is, is geen toeval. Deze datum May the Fourth, klinkt immers als May the Force (be with you), een bekende uitspraak uit de beroemde ruimteopera. En we zien onder andere van Apple een grappige commercial met de Mandalorian.

Star Wars is een begrip: het zijn films, boeken, comics, evenementen, series, figurines, LEGO-sets, attracties. Je kunt je inmiddels van ongeveer elk item op de wereld afvragen of er al een Star Wars-versie van is en het antwoord is waarschijnlijk ‘ja’. Deze ruimtevertelling die ooit door George Lucas werd bedacht is inmiddels in handen van Disney. Maar eigenlijk is het een beetje van iedereen. Dat is in ieder geval wel hoe de fans het voelen. Er zijn weinig entertainmentfranchises op de wereld die zo’n enthousiaste aanhang kennen als Star Wars. Daar staat ook Disney bij stil vandaag (net als Pathé, met een ultra-marathon met alle films):

iPhone 15 Precision

Finding Iemand zoeken op een festival is al een uitdaging, laat staan als je naar een evenement als Comic-Con of Star Wars Celebration gaat waar mensen ook nog eens verkleed zijn. Een Mandalorian in de nieuwe video van Apple laat zien dat het met zijn iPhone makkelijk is om heel specifiek op de meter te zoeken naar iemand en diegene met je iPhone te kunnen vinden. En dat heeft het leuk aangepakt:

Star Wars in Fortnite

In de populaire game Fortnite maakt Star Wars ook zijn opwachting. In zowel LEGO Fortnite, Fortnite Festival, Rocket Racing en het klassieke Battle Royale kun je allerlei personages, looks en goodies uit Star Wars vinden. Plus natuurlijk de nodige grappen en grollen, zeker in de LEGO-variant van het Epic-spel.

LEGO Tie Interceptor

LEGO viert de dag met een nieuwe, exclusieve set in de vorm van een TIE Interceptor. Het is een 32 centimeter hoog bouwwerk om te maken, van een gevechtsruimtevaartuig van de Galactic Empire, die vooral tijdens de strijd om Endor een hoofdrol speelden. De nieuwe LEGO-set kost 229,99 euro en bestaat uit 1931 stenen en 1 minifiguur.

Fijne Star Wars-dag!

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.