De nieuwe Star Wars-film en Toy Story 5 gaan op deze data in première

©Lucasfilm

De nieuwe Star Wars-film en Toy Story 5 gaan op deze data in première

De Star Wars-film The Mandalorian & Grogu is vanaf mei 2026 in de bioscoop te zien. Een paar weken later, in juni 2026, verschijnt Toy Story 5 op het witte doek.

Disney heeft vrijdag de releasedata onthuld van een aantal nieuwe films. Woody en Buzz keren op 19 juni 2026 terug in de bioscoop in Toy Story 5. De Pixar-film met hoofdrollen voor Tom Hanks en Tim Allen werd vorig jaar al aangekondigd, maar heeft nu dus een datum op Disney’s releasekalender gekregen.

The Mandalorian & Grogu

De nieuwe Star Wars-film The Mandalorian & Grogu, begin dit jaar aangekondigd, draait vanaf 22 mei 2026 in de bioscoop. De regie is in handen van Jon Favreau en er is weer een hoofdrol voor Pedro Pascal. Naast The Mandalorian & Grogu komen er meer Star Wars-films aan, waaronder een film die zich 15 jaar na The Rise of Skywalker afspeelt.

Tron: Ares

Ook Tron: Ares heeft nu een datum voor de bioscooprelease gekregen: 10 oktober 2025. In die film zie je Jared Leto als een ‘zeer geavanceerd' AI-programma, dat van de digitale wereld naar de echte wereld reist. Tron: Ares is een vervolg op Tron uit 1982 en Tron: Legacy uit 2010.

Disney heeft verder de live-action remake van Moana van Dwayne Johnson met een jaar uitgesteld, naar 10 juli 2026. 

Lees meer nieuws over Disney en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.