Twitter-oprichter Jack Dorsey nu ook niet meer bij Bluesky

©Unsplash

Twitter-oprichter Jack Dorsey nu ook niet meer bij Bluesky
5 mei om 21:57

Hij werd bekend en rijk door het oprichten van Twitter, maar werd vervolgens het boegbeeld van social medium Bluesky: Jack Dorsey. Echter is hij nu ook vertrokken bij dat bedrijf. Hij behoort niet meer tot de board of directors van Bluesky.

Op X gaf Dorsey slechts het antwoord ‘nee’ toen iemand hem vroeg of hij nog in de raad van bestuur zat van Bluesky. Opvolgende vragen, waaronder de logische vraag wat er dan is gebeurd of waarom hij hier niet langer deel van uitmaakt, blijven tot nu toe onbeantwoord. Bluesky wordt of werd overigens niet geleid door Dorsey: ceo Jay Graber heeft de leiding. De app Bluesky is sinds februari dit jaar beschikbaar voor iedereen, nadat het eerst lange tijd op basis van uitnodigingen groeide.

Jack Dorsey

Jack Dorsey is er dus niet meer bij. Dorsey staat echter op de site van Bluesky gewoon nog vermeld als lid van de raad van bestuur. Toch was Dorsey al een tijdje wat minder actief in het bedrijf. En op Bluesky zelf: hij heeft al vele maanden geen account meer op het decentrale social medium. Dat terwijl hij in 2019 pal achter het social medium stond, dat voor hem kon doen wat bij Twitter niet was gelukt: een open source-social medium maken. 

Nu is Dorsey op X (voormalig Twitter) nog wel actief, al heeft hij deze week besloten om heel veel accounts te te ontvolgen. Hij volgt nu nog drie mensen: Stella Assange, Edward Snowden en Elon Musk. Ook postte hij: “Reken er niet op dat bedrijven je rechten geven. Verdedig ze zelf door vrijheidstechnologie te gebruiken. (je bent daar nu aanwezig)”. Hiermee bedoelt hij X. Op de vraag van een X-gebruiker over waarom hij het zo slecht heeft laten worden op X, zegt hij: “De enige manier om het te fiksen is met open protocols. Bedrijven kunnen die ook als basis gebruiken.”

Bluesky

Hopelijk wordt er snel meer duidelijk over wat er tussen Dorsey en Bluesky speelt. Al kan het ook simpelweg een zakelijk besluit zijn waardoor hij niet langer tot de board of directors behoort. Of is er toch wel een wolkje aan de lucht?

Lees meer over Bluesky en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.